mynewspapers.net

Amoxicillin & alkohol biverkningar

Amoxicillin & alkohol biverkningar


En mycket förskrivna antibiotika är amoxicillin. Alla antibiotika har riktningar, varningar, oro och potentiella faror. Det är mycket viktigt att ta dem som föreskrivs och följa läkarens order för att undvika eventuella problem eller biverkningar. Dricka på amoxicillin bör göras med försiktighet.

Vad är Amoxicillin?

Amoxicillin är ansedd ett måttligt brett spektrum antibiotikum. Det är i familjen av penicillin och liknar bakteriella spektrumet av ampicillin. Amoxicillin används vanligtvis för bakteriella infektioner såsom övre luftvägsinfektioner, bronkit, bihåleinflammation och lunginflammation. Det är också en vanlig behandling för sådana magen infektioner kallas Helicobacter Pylori gastrit.

Hur du tar Amoxicillin

Amoxicillin bör tas varje åtta till 12 timmar. Regelbundet med medicineringen är viktiga för att hålla nivåerna av medicinering konstant i kroppen. Om de inte stannar konstant, fungerar inte medicinen dess optimal att döda bakterierna. Om du missar en dos, bör den missa dosen tas direkt. Amoxicillin är ett receptbelagt läkemedel och bör tas enligt anvisningar från din vårdgivare. Hela kursen av amoxicillin bör vidtas såvida inte din vårdgivare beslutat annat.

Alkohol och Amoxicillin

Det finns inget som tyder på att vissa alkoholhalt på amoxicillin är skadligt eller kommer att påverka antibiotika. Det finns inget som tyder på två kommer att få biverkningar av varandra. Det är dock bättre att ta medicin god tid dricka alkohol för att förhindra att någon okänd alkohol biverkningar. Detta sätt, finns det tid för antibiotika får väl absorberas in i systemet innan du dricker alkohol.

Överväganden av att dricka alkohol när du tar Amoxicillin

Alkohol är känt för att inte vara bästa för kroppen, särskilt om du är sjuk och kämpar av en infektion. Även om inga skadliga effekter är kända mellan amoxicillin och alkohol, om du är sjuk nog att vara på ett antibiotikum, är det antagligen klokt att hålla sig borta från alkohol helt och hållet tills du är bättre.

Varningar är associerad med Amoxicillin

Amoxicillin är ett receptbelagt läkemedel endast. Du ska aldrig ta något receptbelagt läkemedel ges till dig av någon annan än en läkare. Du bör alltid göra din läkare känner till ny utveckling som med ditt tillstånd på antibiotika och du ska aldrig sluta ta medicinen antingen abrupt utan att berätta för din läkare eller innan hela kursen är slut.