mynewspapers.net

Ämnen för att framkalla kräkning

Ämnen för att framkalla kräkning


Framkalla kräkningar är inte hälsosamt för kroppen, det finns gånger när snabbt framkalla kräkningar kan vara liv sparas. Kräkningar bör sättas igång om ett främmande föremål har varit intagna eller ett gift eller en toxin har varit svalt. Alltid kontakta hälso-och sjukvårdspersonal först.

Ipecacuanha

Ipecacuanha är överlägset den mest effektiva vätska som kan användas för att framkalla kräkning. Ipecacuanha kan köpas på apoteket och finns oftast med babyprodukter. Ipecacuanha kommer att framkalla kräkning inom några minuter. Försiktighet måste iakttas vid ingesting ipecacuanha som använder för mycket kommer att resultera i långa och våldsamma kräkningar. Rådgör alltid med hälso-och sjukvårdspersonal innan du tar ipecacuanha som doseringen varierar beroende på storlek och ålder på personen. Ipecacuanha är gjord av rötterna från ipecacuanha växt och torkade rotstocken. Ipecacuanha säljs inte kommersiellt i mängder större än en vätska en gång. Ett recept krävs för att köpa större kvantiteter.

Salt vatten och senap

En salt vatten och senap lösning användes under antiken för att framkalla kräkning. Lösningen fungerar fortfarande idag, men man måste vara försiktig eftersom intag av för mycket salt kan vara skadligt för kroppen. En matsked salt blandat med senap bör vara tillräckligt för att framkalla kräkning.

Kopparsulfat

Kopparsulfat är en annan forntida kräkas-inducerande kemisk. Även om inte rekommenderas av de flesta läkare rekommenderar WHO fortfarande dess användning. Stor försiktighet måste användas när intag av kopparsulfat som det är en giftig kemikalie och för mycket kan vara dödlig.

Väteperoxid

Väteperoxid är en utmärkt metod för att inducera kräkningar i en sällskapsdjur och rekommenderas av VetInfo.com. Väteperoxid kan köpas på någon mataffär eller kemist. VetInfo.com rekommenderar 1 tesked väteperoxid varje 4,54 kg vikt i djuret. Sällskapsdjur ska börja kräkningar inom 20 minuter efter intag av väteperoxid.