mynewspapers.net

Ammoniak lukt avlägsnande

Ammoniak lukt avlägsnande


Ammoniak lukt är ett vanligt hushåll problem, särskilt om du har ett husdjur i huset. PET urin avger en stark lukten, och ta bort lukten från matta och andra material kan vara svårt.

Problemet

Ammoniak lukt är särskilt beklämmande att den mänskliga näsan. När husdjur kissa i ditt hus, kan lukten pågå under lång tid. Även om du har rengjort området, ditt husdjur kan fortfarande kunna upptäcka förekomsten av ammoniak och kommer att ta detta som en stack-ikon att urinera i samma plats igen. Det är därför det är viktigt att helt ta bort lukten så snart som möjligt.

Kommersiella produkter

Du kan hitta många rengöringsprodukter som hävdar att avlägsna ammoniak lukt på din lokala livsmedelsbutik eller djuraffär. Effektiviteten av varje varierar och du kan behöva prova flera innan du hittar en som fungerar bra för dig och ditt husdjur. Företag som gör sådana produkter inkluderar Arm & Hammer, matta läkare, OxiClean, Woolite och naturens mirakel.

Hushållens rättsmedel

Du kan också prova att göra dina egna rengöringsmedel hemma. Denna metod är oftast billigare än att köpa en rengöringsmedel; effektiviteten är dock bara som variabel. En gemensam hem rengöring blandningen innehåller en del vinäger och två delar vatten. Lägg den i en sprayflaska och använder det som en kommersiell produkt. Väteperoxid är en annan hem renare som när placerade på en färgade området och tillåtna att torka, kan eliminera lukt.

Överväganden

Som med alla rengöringsmedel, testa en liten, dolda område av din matta för att vara säker fläcken rengöringsmedel inte det innan sprutning din produkt liberally eller på väl synliga platser. Du kan också rådfråga associate på din lokala djuraffär för rengöring råd och produkt rekommendationer.