mynewspapers.net

Aminosyror för muskeltillväxt

Aminosyror för muskeltillväxt


Våra kroppar bryta ner protein och använda den för många funktioner i kroppen. En av funktionerna principen av protein är att bygga och reparera musklerna. Protein består av 20 aminosyror att när kopplas samman bildar en unik kedja. Det är denna kedja som består av allt protein i kroppen. Dock för muskler för att kunna utnyttja det protein måste det i sin fullständiga form, vilket innebär att alla 20 aminosyror måste vara närvarande.

Komplett protein

Kroppen har förmågan att producera 11 av de aminosyror som krävs för en proteinmolekyl anses vara komplett. Dessa aminosyror kallas så onödiga. De andra nio aminosyrorna kan inte tillverkas av kroppen och måste erhållas genom vad vi äter. Dessa kallas essentiella aminosyror.

Typer

Livsmedel som innehåller alla aminosyror lämpligt belopp är för det mesta kött och kött biprodukter. Mjölk, ägg, ost och yoghurt betraktas fullständig proteiner. Sojabönor innehåller också alla 20 aminosyror. Frukt och grönsaker är bristfällig i en eller flera av de nio essentiella aminosyrorna och är därför ofullständiga. Kroppen bryter ner proteinet i dess grundläggande aminosyra form och för någon som är vegetarian att skaffa de nödvändiga essentiella aminosyrorna måste de äta en mängd olika frukter och grönsaker.

Belopp som krävs

Eftersom kroppen använder aminosyror för kroppsfunktioner än laga och bygga muskler, bör du förbrukar de krävda mängderna av protein på daglig basis. Beroende på ditt kön, din aktivitetsnivå och din ålder varierar de krävda mängderna av protein. För personer som är inaktiva, är de rekommenderade mängder protein mellan 0,6 och 0,8 g per kg kroppsvikt. För uthållighetsidrottare kraven är 1,2 till 1,4 g per kg kroppsvikt och för styrka idrottare behöver protein ökar även vidare till mellan 2 och 3 g per kg kroppsvikt. Om du vill konvertera pounds till kilogram helt enkelt dela upp din vikt i pounds av 2.2. Till exempel, motsvarar en vikt av 160 lb. dividerat med 2.2 72 kg.

Processen

För muskler att växa de måste tvingas att anpassa sig till motstånd eller aktivitet de uppmanas att utföra. Träningen skapar mikro-tårar i muskelvävnaden. När kroppen har tillräckliga mängder aminosyror, protein, används dessa näringsämnen att reparera och öka de vävnader förmåga att hantera de nya kraven. Som ett resultat blir musklerna större och starkare.

Kosttillskott

Kroppen kan bara utnyttja en viss mängd protein samtidigt och aminosyror kan inte lagras för senare användning. Det är viktigt att konsumera protein dagligen. För att bekräfta tillräckliga mängder aminosyror finns tillgängliga, kan du ta till intag av stora mängder aminosyror tillskott. Tyvärr har forskning visat att höga halter av aminosyror kan vara skadliga för din hälsa. En kost fylld med mängd är mer fördelaktigt än något ett tillägg kan erbjuda.