mynewspapers.net

Amerikansk mode vs. franska modeDesign hus i Frankrike, som Chanel och Christian Lacroix, starkt inflytande amerikansk mode. Dock har den amerikanska estetiskt också påverkat franska mode, förmedla en mer avspänd inflytande. Varje land har en helt annan ta på kläder, som härrör från deras olika metoder att stil, etikett och konsumism.

Funktioner

Amerikansk mode är djärv och kantiga, med något maskulina inslag. Öppet krati, snarare än sensuell, stilar är populärt; trender och smak av mycket unga regel. USA aggressivt främjar och förföljer fritid chic: mycket dyra designer jeans, t-shirts och sneakers är häftklammer i många garderober. I Frankrike, men är stilen nästan motsatt. För kvinnor, kvinnlighet regler. En fransk kvinna kommer att köpa ett par välgjorda designer bitar och ändra dem med några chic tillbehör, undviker den billig, butikskedjan kläder vanligt i Amerika.

Historia

Franska kläder har också utvecklat mer stadigt genom historien, med 1700-talet en av de mest dramatiska epoker. "Det är lite konstigt att konst och filosofi av tid förhärligas kvinnorna, och att... sjuttonhundratalet, rokokon, är fylld med vad psykologerna kallar"feminina former,"" skriver kundens manifest författare Tara Maginnis, Ph.D. I Amerika, har mode utvecklat olika sätt. Enligt Linda Baumgarten importerade Curator av textilier i Colonial Williamsburg Foundation, hög-samhälle koloniala amerikanska kvinnors kappor kom från den lokala mantua maker, eller sömmerska, med inslag från England. Stilar var attraktiv, men inte alls lika utsmyckade som de i Frankrike.

Skillnader i synsätt på stil

Författaren Susan Tabak berättar North County Times skribent Samantha Critchell, "den franska ser är enkel. De är inte slavar till sitt hår, inte deras smink, inte deras kläder. De spelar med mode och ha roligare." Den amerikanska ser är mer trend driven och målsättning, med kvinnor köper en outfit eller stil liknar koncept och het kändis för tillfället. I Frankrike är det mer sannolikt att en shopper kommer att bo inom deras medel, snarare än sträcka sina dollar för att få en statussymbol handväska eller par jeans. I stället rapporterar "en fransyska garderob är byggd runt klassiska silhuetter med chic investeringar-bit tillbehör, som en alligator väska eller en Hermes halsduk," Critchell.

Expert insikt

Stil i Frankrike genomsyras av enkelhet. Rikedom och kvalitet förmedlas med välgjorda plagg och graciösa vagn. I Amerika, men kan stil förmedlas med chic nya sneakers eller designerjeans. Till skillnad från USA har fritidskläder en mycket speciell plats i det franska samhället. Amy Tara Koch, stil och skönhet redaktör för iVillage, säger, "parisare är stolta över elegans och de tycker att det är gauche att bära sneakers eller shorts i staden, även om det är trenden"

Missuppfattningar

Om den franska utseendet kan tyckas outgrundlig och inapproachable att vissa amerikaner, finns det faktiskt mycket uppskattning för amerikanska estetiska. Fransk-född Marie Claire praktikant Barbara Bing skriver, "till oss, amerikanska kvinnor är väldigt sexig. På allvar! Du är landet av Marilyn Monroe, Grace Kelly och Victoria's Secret!" Det finns också respekt för amerikansk modedesign i Frankrike. Ett exempel är Philadelphia-född couturier Ralph Rucci, som var inbjudna att Visa hans Chado linje på Paris couture visar flera år i rad. Även med den stil barriären, en uppskattning av mode som konst är ett gemensamt drag mellan båda franska och amerikanska mode älskare.