mynewspapers.net

Aluminium kontra rostfritt stål vattenflaska

Aluminium kontra rostfritt stål vattenflaska


I dagens snabba tempo arbete och rekreation miljöer, kan vattenflaskor vara viktiga verktyg som hjälper dig att dricka ditt dagliga vatten krav. vissa studier har emellertid visat att polykarbonat plast vattenflaskor, som har varit en stöttepelare för årtionden, innehåller farliga kemikalier som kan läcka ut i vattnet. I kölvattnet av dessa konstateranden, debatten har flyttats till de komparativa fördelarna av två populära vattenflaska alternativ till plast: aluminium och rostfritt stål.

BPA

Biospenol-A, vanligen kallad "BPA", är en kemikalie som "härmar det kvinnliga könshormonet östrogen" enligt Labor miljö alliansen Society. Kemikalien har visat sig orsaka defekta celldelningar som har kopplats till reproduktiv och utvecklingstoxicitet skador, bröstcancer hos kvinnor, prostatacancer hos män, samt utvecklingen av Alzheimers sjukdom. En kanadensisk federal bedömning 2008 förklarade BPA som en fara både för människors hälsa och miljön. Kemikalien finns i polykarbonat plast och bland andra tillverkade material.

Säkerhet

Rostfritt stål vattenflaskor är säkrare än de flesta aluminium flaskor eftersom många aluminium modeller tillverkas med epoxy harts liners som innehåller BPA, och det är möjligt att kemiskt kan läcka ut i innehållet i flaskan över tiden. Som sagt, stora aluminium vattenflaska tillverkare som SIGG och Laken anställa egna mönster som de säger innehåller ingen BPA; säkerheten för sina flaskor har bekräftats av oberoende tester. Rostfritt stål vattenflaskor kräver ingen invändig beklädnad och säkerheten för materialet framgår av faktumet att rostfritt stål har använts för att göra bestick och matlagning i hundratals år.

Miljöpåverkan

Produktionen av både aluminium och rostfritt stål flaskor kräver gruvdrift för rå material, som är skadliga för miljön. Som sagt, några flaskor tillverkas i fabriker som är mer miljövänliga än andra. de använder mindre energi och producera mindre avfall.

Kostnaden

De flesta aluminium vattenflaskor är dyrare än rostfritt stål flaskor; men storlek och stil påverka priset. Vattenflaskor är ofta billigare när du köper dem online, även fraktkostnaderna ersättning. Stora sportartiklar och fitness butiker har stort sortiment i lager och vattenflaskor i dessa butiker är billigare än de köpt specialaffärer, gym eller fitness studios.

Tips

Oavsett vad du väljer att köpa flaska, var noga med att tvätta den med tvål och vatten innan du dricker. Om du vill vara mer noggrann, använda bakpulver och ättika. Rostfritt stål flaskor kan sättas i diskmaskinen; SIGG rekommenderar inte du sätter sin aluminium flaskor i diskmaskinen. Om du väljer att gå vidare med en aluminium flaska, vara noga med att inte repa eller punktera flaskans innerfoder.