mynewspapers.net

Alternativa sätt att installera en trappa löpare

Alternativa sätt att installera en trappa löpare


Du kan installera trappa löpare på samma sätt som du skulle installera vanliga mattor, som innebär att man använder tack (eller nyare tackless) strips och en matta bår till hålla löpare på plats. Detta är den bästa metoden för en permanent löpare på någon typ av trappa eftersom det är den säkraste. Så länge din trappa inte kurva, kan du välja snabbare, enklare metoder för att installera din löpare, men de kanske inte är lika säker, så var försiktig vid anställning av alternativa metoder, särskilt på trafikerade trappor.

Staples

Välja en motordriven häftpistol och staples tillräckligt länge för att genomborra genom mattan och in i träet om du Häftning din matta löpare. Du kan dölja häftklamrarna åtminstone något av sprider carpet nap med fingrarna och hålla häftpistol ner till basen innan du skicka varje stapelvara i mattan. Klammer som når minst 1,5 cm (1/2 tum) i trä är bäst. Som med tackel remsor, häfta löpare längs bakre kanten av varje trappa och botten av varje trappa riser (vertikala ansiktet). Om din trappor har "näsor" som sticker ut över varje steg, kan du häfta löpare på undersidan av näsan också. Börja högst upp och sträcka löparen innan varje rad av staples.

Tejp

Säkert lätt trappa löpare med dubbelhäftande tejp. Detta gör att du kan ta bort trappa löpare varje gång på ett tag för att tvätta, men att ta bort den alltför ofta kommer att minska effektiviteten av bandet. Placera en remsa tejp full bredd av löpare på baksidan och framsidan av varje steg och basen av varje riser. Tryck på tvåan stadigt på plats på varje steg och testa den så att mattan är säker och fri från rynkor och klumpar som kan orsaka resa risker. Tejp är en bra metod för konkreta trappan, som leder till källare, och du kan använda den med inomhus/utomhus matta på utvändig trappa. Bandet kan du också enkelt ändra inredningen genom att byta till en ny löpare utan att använda några verktyg, men du kan behöva ställa ut ett nytt lager tejp om det gamla lagret inte är klibbig nog efter den ursprungliga löparen tas bort.

Stavar och innehar

Stair stavar och lastrum är en utmärkt metod för att installera trappa löpare om du räknar med att behöva ta bort löpare av någon anledning, inklusive tvätt eller ändra utseendet på din trappa. Stair stavar installera på varje steg riser. De består generellt av en konsol på varje ände som håller en rod på plats. Stav fäster över mattan löpare, klämma på plats när fästena är stängda. Trappa rymmer liknar stavar, men kommer att hålla löpare endast från varje sida, inte hela vägen över som stavar. Båda metoderna bör endast användas enligt tillverkarens anvisningar. De kräver i allmänhet en halksäker pad placeras under löpare, och vissa typer kan kräva ytterligare kvarstad metoder för mattan kanten högst upp i trappan.