mynewspapers.net

Alternativa behandlingar för lymfom hos hundar

Alternativa behandlingar för lymfom hos hundar


Lymfom är den nummer ett cancern hos hundar. Lymfom ses i nästan 20 procent av hund cancerfall, enligt hund Cancer Centers. Medan det finns vissa raser som löper större risk för lymfom, kan cancer påverka någon hund i alla åldrar.

Vad är Hundarnas lymfom?

Lymfom är också kallas non-Hodgkins lymfom. Det är en elakartad cancer som angriper lymfoida systemet. Detta innebär cancer angriper alla lymfkörtlar i hela hundens kropp. Lymfkörtlar i hörntänder finns på eller i närheten av mjälte, lever, lymfkörtlar, huden och mag-tarmkanalen. Lymfkörtlarna är viktiga för hund eftersom de ansvarar för medhjälp immunförsvaret att attackera infektioner och virus.

Andra lymfom-relaterade sjukdomar

Hundarnas lymfom kan vara multicentric förekommer i lymfkörtlarna. Det kan också förekomma i mag-tarmkanalen i vilket fall det skulle påverka lymfkörtlarna i buken, levern, tarmarna och magen. Lymfom påverkar huden kallas kutana lymfom.

Symtom på Hundarnas lymfom

Det finns mycket få symtom på lymfom och dessa symtom är svåra att diagnostisera. Ibland kommer hunden har svullna lymfkörtlar. Dessa kan kännas under halsen på hunden, bakom knäna och bakom eller i närheten av axlarna.

Behandlingsalternativ

När en hund får diagnosen lymfom finns det olika strategier av behandling presenteras av veterinären. Den vanligaste behandlingen för lymfom är kemoterapi. Andra vanliga behandlingar för lymfom hos hundar är ett flera läkemedel protokoll som är en cocktail av olika läkemedel som administreras till hunden, inklusive prednison.

Alternativ behandlingsalternativ

Alternativa behandlingar för lymfom hos hundar blir allt populärare. Några av dessa alternativa behandlingar för lymfom hos hundar är nutritionsbehandling, beteende modifiering, akupunktur, homeopati och veterinär kiropraktik. Nutritionsbehandling som en alternativ behandling för lymfom hos hundar är just detta: en ekologisk, konserverande fria och naturliga kost. Alternativa behandlingar för lymfom hos hundar med beteende modifiering införliva olika aspekter. För att vara framgångsrikt genomfört beteende modifiering som ett alternativ innebär behandling för lymfom hos hundar kost, livsstil utvärdering, biologi och etologi. Teorin bakom beteende modifiering är att var och en av dessa discipliner påverkar beteende. Akupunktur är en alternativ medicin som har praktiserats i Kina i över 3 500 år. Teorin bakom akupunktur är att stimulera och stärka immunförsvaret. Akupunktur sägs också att lindra smärta hos patienter. Homeopati som en alternativ behandling för lymfom hos hundar är baserad på samma teori av vaccinationer inom den moderna medicinen. I huvudsak homeopati introducerar en utspädda dos av ett giftigt ämne i kroppen på hunden. Tron är att kroppen kommer att bygga immunitet mot toxinet, därför att den kan slåss mot cancern när den attackerar systemet om toxiner som anges i kroppen i små doser. Kiropraktik i hörntänder är samma som kiropraktik medicin hos människor. Som en del av gemenskapens alternativ medicin, har veterinärmedicinska kiropraktik blivit en väl respekterad alternativ behandling för lymfom hos hundar.