mynewspapers.net

Alternativa behandlingar för gallsten

Alternativa behandlingar för gallsten


Gallsten, medicinskt kallas cholelithiasis, är samlingar av fast material, såsom kolesterol, i gallblåsan. Gallsten kan resultera i intervaller på övre buksmärta, men oftast det finns inga symtom alls, enligt The Merck manualer. Naturliga och alternativa behandlingar kan lindra symptom i samband med gallsten. Patienter bör rådgöra med läkare innan du försöker någon alternativ behandling.

Diet

Gallsten ses främst i människor som konsumerar en standard västerländska kost rik på raffinerade kolhydrater och låg på kostfiber och näringsämnen. Enligt Dr. Michael Murray och Peter Bongiorno, naturläkemedel läkare och bidragsgivare till lärobok av naturmedicin, är ökande kostfibrer intag hjälp vid backning och förhindra gallsten. Kostfiber, särskilt från grönsaker, frukter, pektin, havrekli och guarkärnmjöl, fungerar genom att öka lösligheten av kolesterol i gallan. DRS. Murray och Bongiorno också beskriva livsmedel som kan framkalla symtom, och därför bör undvikas, såsom fläsk, mjölk, kaffe, citrus, majs och ägg. Mat känslighet varierar med individen. Raffinerade kolhydrater minskas också, eftersom de ökar kolesterol mättnad av galla, vilket leder till att gallsten bildas.

Kosttillskott

Lecitin är en fosfolipid som påverkar kolesterols löslighet i galla, och Drs. Murray och Bongiorno rapport att låg lecitin nivåer är förknippade med gallsten. Men medan lecitin tillskott ökar lösligheten av kolesterol, har det inte visats i studier att lösa upp gallstenar. Lipotropic faktorer är ämnen som samverkar med fettförbränningen och minska fetthaltiga avlagringar i levern. Lipotropics används ofta i alternativ behandling av gallsten och inkluderar ämnen kolin, metionin, betain, folsyra och vitamin B12. Andra kosttillskott att överväga inkluderar fiskoljor och vitaminerna E och C, som ofta är bristfällig i den vanliga västerländska kosten. Patienter bör inte ta några kosttillskott utan att först rådfråga en läkare.

Botaniska medicin

Vissa växter fungerar som cholegogues eller choleretics; de stimulerar gallblåsan sammandragning eller öka lever galla sekretion--som kan vara till hjälp vid behandling av gallsten. Patienter bör överväga örter maskros, mjölk tistel, kronärtskocka och gurkmeja, som kan tas enbart eller i kombination, som te, tinktur eller kapslar. Växter kan ha kraftfulla effekter, så att patienter behöver konsultera en utbildad herbalist eller naturläkemedel läkare för lämplig växtbaserade kombination och dosering.

Riskfaktorer

Vissa riskfaktorer är förknippade med gallsten bildas. Minimera dessa riskfaktorer kan hjälpa till att behandla och förebygga gallsten. Att förlora vikt är en bra idé, eftersom fetma förknippas med bildandet av gallsten, även om snabb viktminskning initialt kan förvärra gallblåsa symtom; Det finns dock med normalisering, allmän förbättring. Även är vissa läkemedel associerad med ökad gallsten formation, som tamoxifen, vissa antibiotika, octreotide, HMG-CoA reduktashämmare och eventuellt andra lipidsänkande läkemedel. Patienter på dessa läkemedel bör tala till förskrivande läkare om moderera dessa mediciner. Slutligen, alkoholhaltiga skrumplever är en riskfaktor, så det är klokt att undvika överdrivet alkoholintag.