mynewspapers.net

Alternativa behandlingar för drogmissbruk

Alternativa behandlingar för drogmissbruk


I dagens samhälle är drogberoende en all alltför smärtsamma verklighet. Varje dag, någon dör av narkotikamissbruk. Lyckligtvis, varje dag, någon också beslutar att sparka vana, men vet inte var du ska börja. Det finns en mängd olika alternativ att hjälpa.

Religion och dess effekter på missbruk

Ett sätt att börja på väg till återhämtning är att bekräfta din tro, och vara aktiv i din kyrka eller plats för tillbedjan. På detta sätt kan du få stöd och vårda under avgiftningsprocessen. Den religiösa aspekten av rehabilitering ger utlopp för rädsla och frustration. Individen kan hålla upptaget med bön, trumman cirklar, meditation eller samhällsarbete i en strukturerad miljö. Detta möjliggör en smidig övergång till en Drogfri tillvaro. Vissa religiösa organ erbjuder också stödgrupper för narkomaner, alkoholister och tvångsmässig spelare.

Örter

Vissa människor vänder sig till växtbaserade kosttillskott att hjälpa att sparka sin vana. Vissa örter, såsom kattmynta och kamomill, kan lindra de psykologiska effekterna av tillbakadragande. Dessa örter lugna kropp och själ samt bidra till att avvärja symtom på depression och ångest. En annan fördel med att dessa örter är att de hjälper främja sömn, som abstinensbesvär beröva kroppen av. För de fysiska cravings, mjölk tistel har visat sig effektiv och är en av de mest populära örterna för narkotikamissbruk. Dessa örter kommer inte att skada dig på något sätt när de används korrekt, och vissa kan även motverka de skador redan med i läkemedelsanvändningen.

Alternativ medicin

Det finns flera typer av terapi beaktas när mot missbruk. Näring kan vara till stor hjälp i lugnande sug och abstinensbesvär. Vissa livsmedel och kosttillskott hjälper kroppen att komma tillbaka till ett hälsosammare tillstånd eftersom läkemedel tenderar att beröva det av vissa vitaminer och näringsämnen. Kroppen blir luras att tro att narkotika är det är näring, därför leder till hälsa komplikationer och ett sjukligt utseende. Akupunktur är praxis att infoga flera små nålar i huden vid vissa tryckpunkter. Det används ofta för att behandla depression, ångest, cravings och dåligt humör. De mest utsatta punkterna fungera som en väg till hjärnan, när trycket från nålen används, då det talar om för hjärnan att släppa flera av vissa hormoner att förstöra de dåliga känslorna av tillbakadragande. Avslappningsterapi är ett annat alternativ. I avslappningsterapi leder terapeuten patienten in i visualisering övningar, att hjälpa dem att se sig själva mer positivt. Detta ökar patientens förtroende och önskan att komma bort från sitt missbruk. Det är också lugnande till missbrukaren och hjälper striden den psykologiska symptomen av att sluta. Oavsett vad ditt missbruk, det finns alternativ till rehabilitering, men krävs en stark önskan och stödsystem. Du ska aldrig göra detta ensam.