mynewspapers.net

Alternativ för syntetisk peruk schampoPeruker är gjorda av äkta hår och syntetiska material. den senare som kräver särskilda rengöring och underhåll. Till exempel Utsätt inte din syntetisk peruk för värme från hårtorkar eller styling verktyg eftersom de kommer att skada fibrerna. Om du är aktiv, levande i ett fuktigt och varmt ställe, eller gillar att använda en massa produkt när styling din peruk, tvätta det varje sex till åtta gånger du bär den. Om peruk inte utsätts för svett, fukt och överdriven hårspray, behöver det bara tvättas efter 12 till 15 använder. Syntetisk peruk schampo rekommenderas för detta ändamål eftersom vanliga schampon är alltför stränga, men det finns alternativ.

Vatten

Använd alltid kallt vatten, aldrig varmt som värmen kan förstöra integriteten för fibre styling. Slätt, rent vatten kommer att bara skölja någon smuts eller damm från peruk, men tar inte bort hud olja eller några stylingprodukter (blötläggning kan hjälpa ta bort hairspray). Dock en ny vatten skölj ger din peruk förnyad glans och studsa utan strippa någon färg.

Baby schampo

Även om peruk proffs varna med något annat än syntetisk peruk schampo för rensning din peruk eller peruk, om du måste använda en vanlig Schampo av någon anledning, använda en oparfymerad baby schampo. Baby schampo är avsedd att vara mindre sura för att inte skada om det blir till en unges ögon, vilket gör det en mildare rengöringsmedel för rengöring av akut peruk.

Majsstärkelse

Om du inte har tillgång till vatten eller peruk schampo, men din peruk behöver fräschas upp, kan du få anständigt resultat med majsstärkelse. Kontrollera att peruken är helt torr, sedan strö peruk med maizena och låt det sitta i fem minuter eller så. Skaka ut majsstärkelse och borsta peruken som du brukar. Detta ämne rekommenderas för rengöring av syntetiska uppstoppade djur och husdjur; Det är ofarligt och tar bort obehagliga dofter.

Bakpulver

Bakpulver i svalt vatten kan också uppdatera din peruk utan att orsaka skada. Även om det inte tar bort någon oljig substans, tar den bort damm, smuts och dålig lukt. Enkelt lösa upp en matsked bakpulver i en stor skål med vatten, Blötlägg peruk i några minuter, skölj väl och stil som vanligt.

Ättika och vatten

Ättika tar bort några av olje- och tyngre smuts i din syntetisk peruk. Det är sura dock, så du vill använda väldigt lite av det blandas väl i kallt vatten. Rengör peruk eller peruk snabbt och skölj den väl. Inte suga peruk, bara vips det ett par gånger före sköljning.