mynewspapers.net

Alternativ för paraffinolja till användning som behandling för näbb kvalster

Alternativ för paraffinolja till användning som behandling för näbb kvalster


Näbb kvalster, ofta misstas för en typ av svamp tillväxt, påverka många husdjur burfåglar. Det officiella namnet för dessa kvalster är fjällande ansikte mite eller cenemidocoptes. Angrepp av dessa kvalster kan orsaka en vit, fjällande söker tillväxt på näbben och området runt den. Kvalster kan också påverka benen. Paraffinolja är en vanlig hem mite behandling, men är inte det enda alternativet.

Identifiering

Fjällande ansikte kvalster är ofta misstas för näbb svampen. De gräver ner i näbben, skapa en hålig look. Näbben visas knaprig, vit eller kalkhaltig. Så småningom, kan denna crustiness spridas till vaxhud, eller köttiga området vid basen av näbben, och även att ögonen. Om problemet är tillåtet att gå obehandlade, kan den växande delen av näbben smittas, orsakar permanenta missbildningar. Fåglar drabbas av kvalster kan inte äta på egen hand.

Svampen

Det är viktigt att avgöra om angrepp är näbben kvalster eller en svamp tillväxt. De två villkoren har mycket olika behandlingar. Behandling av näbben kvalster som om de vore en svamp kommer endast att tillåta dem att fortsätta växa, och ökar chansen att din fågel kommer att utveckla en missbildning. Om inte du är säker på om problemet är kvalster eller en svamp, har din veterinär gör en näbb skrapning och kolla under mikroskopet. Kvalster är tydligt synliga i förstoring.

Aktuell

Paraffinolja är en vanlig traditionell behandling eftersom det kväver kvalster. Om det inte är tillgängligt kan du kunna skapa liknande förhållanden genom att gnugga vaselin på din fågel näbb och andra drabbade områden. Sprida ett tunt lager vaselin på skadad näbb och hud en gång per dag. Kommersiella behandlingar, oftast blandningar av vaselin och bensyl bensoat, finns också. Använd dessa anvisningar på paketet. Använd aldrig ett hem botemedel mot kvalster runt din fågel ögon.

Ivermektin

Ivermektin, en antiparasitära läkemedel som används för många typer av djur, är en mycket mer effektiv metod för behandling av näbben kvalster. Denna behandling måste administreras av din vet och kan komma i en "spot on" form, som har fallit på baksidan av halsen, eller en injicerbar form. Ivermektin injektioner är oftast bara ges till fåglar med mycket allvarliga angrepp. Avomectin och Moxydectin behandlingar liknar ivermektin och kan köpas i vissa djuraffärer.

Varning

Behandla inte fågelbur med kommersiella anti-mite spray eller en "bur protector" produkt. Näbb kvalster lever endast på fågeln själv, och reinfestation orsakas oftast av ineffektiv behandling. Anti-mite produkter kunde är ofta ganska giftig, och göra din fågel mycket sjuk eller till och med leda till döden. Hålla buren ren och torr, och ersätta sittpinnar och leksaker, som kvalster ibland gräver ner i, men undvika sprayer eller bur behandlingar.