mynewspapers.net

Alpha male personlighetstyper

Alpha male personlighetstyper


Wolf packs leds av en alfa hane. Baserat på strukturera av wolf samhälle, appliceras benämna "alpha male" till en viss typ av mänsklig mansperson. Dessa män har vissa personlighetsdrag gemensamt och är ganska lätta att upptäcka socialt. Dessa egenskaper anses av både män och kvinnor vara mycket önskvärt att vissa män försöker lära sig alfa manliga beteende.

Karisma

Alfahannen visas normalt reserverad och likgiltig till dem omkring honom, men han drar alla till honom. Detta är hans karisma--ett indefinable kvalitet som vissa människor har, och många människor skulle älska att få om det var möjligt. Säkerligen några av hans karisma kan tillskrivas det faktum att alfahannen är ytterst bekväm i sin egen hud. Som ett resultat han söka inte godkännande från de runt omkring honom och är glad säger vad han vill utan att behöva godkännande från andra.

Likgiltighet

Alfa hanar påverkas inte av socialt tryck; de är verkligen likgiltig inför det. Likgiltighet kommer över som förtroende till dem omkring honom. Också, han är inte oroade över möjligheten att människor kanske ogillar honom. Han har vänner och bryr sig inte om du inte gillar honom. Alfahannen aldrig ber om ursäkt eller förklarar sitt beteende. Inte heller han känner behov av att skryta om sina framgångar. I en social miljö är alpha male likgiltig inför vad som händer i resten av rummet. Hans uppmärksamhet är inriktad på vart han är och människor omedelbart omkring honom.

Ledare och högpresterande

Som hanvarg är den mänskliga versionen en naturlig född ledare, vare sig socialt eller på arbetsplatsen. En alfahannen, oavsett situation, har den personliga myndigheten att ta kontroll och försvara sin grupp i en farlig situation. Hans lugn, när de ställs inför en utmaning, drar hans "pack" till honom. Alfa hanar är vanligtvis högpresterande i skolan, arbetet och i sport. Andra män har svårt att imponera på en alfahannen eftersom dessa typer är bara imponerad av något exceptionellt, ofta en prestation med högt ekonomiskt värde.

Utmaningar och kontroll

En alfahannen gillar en utmaning men inte från en annan alfahannen, så du kan ofta hitta honom i sällskap med beta hanar. Hans metod för att styra den som försöker lära känna honom och hitta ostridigt är att ge endast grundläggande svar på personliga frågor, ignorera vissa frågor eller ändra ämne. Han gillar att sitta i en position där folket runt honom tvingas vända mot honom, och det är klart för utomstående att han är centrum av gruppen. Alfahannen har inte ett problem som visar en mer omtänksam sida, men även detta är en produkt av inte oroa om vad folk tycker om honom.