mynewspapers.net

Allrengöringsmedel mjöl Vs. hela vetemjöl bakelse

Allrengöringsmedel mjöl Vs. hela vetemjöl bakelse


Något så enkelt som typ av mjöl kan avgöra resultatet av ett recept, särskilt i bakning. Inte alla vete mjöl är desamma. Vitt mjöl och mjöl kommer från vete, men mängden vete och mängden bearbetning kommer att påverka hur mjölet agerar i dina recept. Allrengöringsmedel mjöl är lättillgänglig, men det ska inte ersätta när en annan typ av mjöl, till exempel hela vetemjöl bakelse, krävs. Att veta vad som skiljer dessa mjöl hjälper dig att förstå varför.

Protein belopp

Den största skillnaden mellan olika typer av mjöl är mängden protein i dem. Gluten bildas när proteinerna i mjölet reagera med vatten och blandas. Mängden gluten bildade avgör hur mjölet kommer att agera i bakning program. Olika sorters vete avkastning mjöl med olika protein nivåer. Allrengöringsmedel mjöl, från en blandning av hårda och mjuka vetesorter, innehåller 7 till 12 procent protein i det jämfört med det 7 till 9 procent proteinet i konditorivaror mjöl som använder lägre protein olika mjuka vete.

Utseende

Allrengöringsmedel mjöl har en blek färg och intetsägande smak från raffineringsprocessen den går igenom innan de förpackas. Blekt allrengöringsmedel mjöl har en ljust vit färg. Vissa föredrar den mer naturliga looken av oblekt allrengöringsmedel mjöl. Båda är allmänt tillgänglig i livsmedelsbutiker. Hela vetemjöl bakverk är mörkare färg, ljusare i textur och lånar en lätt nötaktig smak till livsmedel. Det måste förvaras på en sval, mörk och torr plats som kylskåpet för att hålla bakterien i mjöl från vrida härsken. Allrengöringsmedel mjöl saknar bakterien och kan förvaras i rumstemperatur, tätt förseglade, för upp till sex månader.

Bearbetning

Alla vete mjöl börjar med fullkornsvete bär, även kallad kärnor. För att göra allrengöringsmedel mjöl, är vete kärnan fråntagen sin kli och groddar och mals till ett fint mjöl. Blekning är ett valfritt steg som vidtagits av vissa företag att göra ljus vitt mjöl. Det görs genom att slipa hela vetekärnor inklusive kli och groddar till ett mjöl med en finare grind än allrengöringsmedel hela vetemjöl.

Bakverk

Bakverk med allrengöringsmedel mjöl har en tätare, chewier textur från högre proteinhalten i mjölet. Proteinet kombinerar med vatten i receptet att producera gluten, vilket gör bakverk tuffare i konsistensen. Detta är önskvärt i recept där en tät konsistens behövs, till exempel choklad chip cookies eller tät frukost bröd. I bakverk, är denna chewy textur inte behövs eller önskas i slutresultatet. Kännetecknande för många bakverk är en lätt konsistens. Detta kommer från att använda en lägre protein konditorivaror mjöl. Hela vetemjöl bakelse lägger näring från grodd och kli av vete och en aning nötaktig smak jämfört med vita konditorivaror mjöl. Lättare konsistens av den hela vetemjöl bakverk kan replikeras med hjälp av 2/3 kopp fullkornsvete allrengöringsmedel mjöl tillsammans med 1/3 kopp tårta med hela vetemjöl.