mynewspapers.net

Allmänna Tips för att skriva din anställde själv bedömning

Allmänna Tips för att skriva din anställde själv bedömning


En anställd själv bedömning är en sammanfattning skriven av dig för en arbetsgivare. Syftet med en egen bedömning är att ge arbetsgivaren en översikt över dig själv som avser ditt jobb och ditt värde till företaget. En effektiv egen bedömning kan användas för att erhålla en ny position inom företaget eller en höjning i lön.

Vara ärlig

Vara så ärlig som möjligt när du skriver din egen bedömning. Detta kan innebära att börjar med en lista över dina goda egenskaper och de som du känner att du skulle kunna förbättra. Chanserna är bra din arbetsgivare kommer att se några av dina brister, så för att låta honom veta att du ser dem kommer att fundera på ett positivt sätt din egen bedömning. Har du inget annat än lysande saker att säga om dig själv, får inte själv bedömningen tas allvarligt.

Vara specifik

Det är inget fel med att peka ut de uppgifter du utför inom företaget och på vilken nivå av kvalitet du utföra dessa arbetsuppgifter. Om du är bra på de uppgifter du utför, ge konkreta exempel på hur du utför de arbetsuppgifter och låt exemplen talar för sig själva. Inte bara skriva något i stil med "Jag är en utmärkt medarbetare som gör allt rätt." Om du är en säljare, peka på din månatliga säljbudget som ett exempel. Om du är alltid i tid och har aldrig missat en dag, kan du peka din post som exempel.

Vara ödmjuk

Oavsett hur bra du är på ditt jobb, avstå från rätten att skryta om dig själv. Peka ut specifika exempel (som beskrivs i steg två) som illustrerar hur bra du är visar din arbetsgivare. Det finns ingen anledning att upprepa hur exceptionella du är allt du gör.

Vara förutseende

Lista sätt du planerar att förbättra de områden du känner att du kan saknas. Detta visar din arbetsgivare du erkänner inte bara de områden där du behöver förbättra, men som du menar allvar med att göra positiva förändringar. Inkludera arbetsrelaterade mål du vill uppnå att ni anser kommer att gynna företaget.