mynewspapers.net

Allmän information om belysning i en skönhetssalong

Allmän information om belysning i en skönhetssalong


Människor tycker om att gå till skönhetssalongen eftersom det är en sådan självkänsla booster att se attraktiv och märkas fysiskt. Även om tjänsten från beauty parlour stylister och kosmetologer är mer än stellar, kan dålig belysning i en skönhetssalong göra resultaten ser katastrofala. Det finns allmänbelysning rekommendationer som som äger och arbetar i Hårfrisörsinrättningar bör följa för att minimera problem.

Diffusion

Lyser i Hårfrisörsinrättningar bör vara indirekt (sprids). Diffust ljus innebär att ljuset som kommer från fixturen är utspridda i många olika riktningar. Detta uppnås genom att sätta ljuskällan bakom något genomskinligt. Du kan göra detta med hjälp av Frostad glödlampor snarare än tydlig, att sätta belysningen bakom skärmar eller gardiner eller med hjälp av frostat ljus täcker och lampskärmar. Med hjälp av diffust ljus leder till färre skuggor och förmågan att se färger mer verkligt.

Ljusreglering

Starkt ljus tenderar att kasta mörka skuggor som kan påverka utseendet på färg. Istället för att använda några stora lampor som är mycket kraftfull, är det bättre att använda många mindre lampor och att hålla den totala mängden ljus låga. Denna teknik bör framför allt användas i receptioner, sedan det kan vara lugnande att kunder som är nervös över hur deras session kommer att visa sig.

Solljus

Om möjligt, bör solljus (eller en lampa som kommer nära det i färgspektrat) utnyttjas. Solljus sprids naturligt av atmosfären, så det är inte lika hård som artificiellt ljus. Takfönster och stora fönster finns alternativ för att få tillräckligt solljus in i salongen utrymme.

Kompletterande belysning

Kosmetologer bör inte förlita sig på overhead lampor eftersom de orsakar extrema skuggor, särskilt under ögonen. För att bekämpa detta, bör ett par mjuka frontal lampor placeras i varje skönhet station. För tvätt områden är någon belysning riktad mot tvätt skålar bra.

Lökar

Vissa typer av glödlampor ger en bättre färgspektrat än andra. De flesta Hårfrisörsinrättningar använda halogenlampor därför, men om dessa används, måste de bytas ofta eftersom de tenderar att tona över tiden. En typ av belysning som bör undvikas till varje pris i skönhetssalonger är lysrör. Även om lysrör inte mycket dyrt att köra, de är extremt hårda och tenderar att göra människor ser mycket urtvättade. Dessutom, eftersom så många lampor används i Skönhetssalonger, är det lämpligt att undersöka "gröna" lampa alternativ som är mer energieffektiva eller att inte bränna ut så snabbt.