mynewspapers.net

Äldreomsorgen standarder

Äldreomsorgen standarder


Tyvärr har behöver äldre föräldrar och släktingar ofta hjälp att fungera normalt någon gång i sitt liv. De fruktar möjligheten att falla eller annars skada sig själva medan ingen är runt att hjälpa dem. Att placera dem i vårdhem är inte det enda alternativet. Om du har lust och förmåga att ta hand om äldre familjemedlemmar, förbereda dig själv och ditt hem innan du accepterar detta potentiellt livsförändrande ansvar.

Använd teknik

Förbereda hemmet för kommunikation och bekvämlighet. Använda teknik som ger de äldre att fungera självständigt och kalla på hjälp när det uppstår problem. Ge dem mobiltelefoner som de kan använda i nödsituationer när ingen är runt. Uppmuntra dem att hålla mobiltelefoner inom räckhåll hela tiden. I allvarligare situationer, sätta kameror i hemmet och få dem övervakas kontinuerligt under hela dagen. På så sätt om äldre personer inte kan nå sina telefoner, kan de fortfarande få hjälp.

Förbereda miljön

Se till att äldre kan fungera effektivt i sin miljö. Ersätta konventionell baljor med duschkabiner eller sätta gejdrar runt badkar och toalett för stöd. Ange varmvattenberedaren till lägre temperatur eftersom äldre hud är känslig för brännskador. Ersätta hala mattor med kraftigare ytor. Också överväga att ersätta det traditionella pipande brandlarmet med en utrustad med strobe ljus eller en vibrator. Äldre har svårt att höra frekvensen av pip på grund av hörselnedsättning.

Bibehålla hälsa

Hjälpa dem att behålla sin hälsa genom träning och medicinering. Träning skyddar kroppen mot sjukdomar och ökar funktionaliteten. Äldre som yngre människor, behöver flera timmars träning per vecka. Hålla reda på medicinering scheman och använda. Se till att de har rätt recept. Medicinering fungerar annorlunda med åldern, så var medveten om eventuella biverkningar. Om det behövs, ta kontroll över deras medicin schemat så de få rätt doser.

Social interaktion

Äldre personer som har förlorat en make och leva ensam behöver social interaktion. Hitta de skulle njuta deltar i grupper. Uppmuntra dem att interagera med andra äldre människor i sociala aktiviteter och funktioner. Planera transport om de inte längre kunna köra sig säkert. Dessutom tillbringa tid med dem själv, hemma och på shoppingresor eller film utflykter till hålla dem mobila.