mynewspapers.net

Äldre kattdjur och symtom på avsluta av liv

Äldre kattdjur och symtom på avsluta av liv


En äldre katt visar ofta tecken och symtom mot slutet av sitt liv. Förstå och korrekt läsa dessa symtom kan hjälpa förbereda dig för de sista ögonblicken av din katts liv. Det är viktigt att du fortsätter att ge komfort, vård och stöd för din katt som han går in i denna fas av livet och eventuell död.

Utfodring förändringar

Enligt Kelly Roper av kärlek till vet, kan en äldre katt som är nära slutet av sitt liv minska mängden mat och vatten han tar i, eller vägra det. Fecal materia och urin beloppet kommer att minska, och urin visas mörka på grund av fukt. Detta kan bero på organsvikt. Du bör ändå fortsätter att erbjuda katten färsk mat och vatten så länge han lever.

Desorientering

En katt kan visas desorienterad eller inte kan komma ihåg vem människor är. Detta liknar den förvirring som kan ses hos människor under sina sista dagar. Roper tyder på att när du närmar dig din katt, flytta långsamt och tala softly till honom. Detta bidrar till att eliminera hans oro för att bli kontaktad. Även om du kanske har känt honom sedan han var en kattunge, kanske han inte vet du nu. Om han reagerar dåligt, inte straffa honom eller känna sig sårad av denna åtgärd. Det är helt enkelt på grund av hans desorientering.

Rastlöshet

En katt kan känna sig obekväma som i slutet av hans liv metoder. Han kan ofta känner behov av att flytta och kan flytta till ett säkert område som är svårt för människor att strategi. Förvänta dig inte katten att krypa upp i mitten av golvet för att dö. Om han ofta gömmer sig i ett lugnt och säkert område i stället för sträcker sig längs fönsterbrädan som han brukade göra, han kan vara att nå slutet av sitt liv, säger Roper.

Överdriven sömn

Enligt webbplatsen A katt läkare, kan en döende katt känner behov av att sova igenom processen. Kanske är det på grund av den stress som katten mår eftersom hans kropp inte honom. Eller kan det på grund av den svaghet som medföljer död. Katter sova brukar timmar i sträck; men kommer att en ung katt vakna upp och spela, medan en katt i slutet av sitt liv helt enkelt sover och när han vaknar kommer gå tillbaka till sova.