mynewspapers.net

Akupressurpunkter för att läka

Akupressurpunkter för att läka


Akupressur är ett system för hälso-och sjukvård baserad på manipulation av energi inom 14 meridianer eller energi vägar, i hela kroppen. Även om tid och plats för dess ursprung är okänt, har akupressur använts dokumenterade för omkring 5000 år, enligt webbplatsen Indien Net zon. Det kan även ha sitt ursprung i Europa, där en mumie som bevaras i en glaciär befanns ha tatuering motsvarar akupressurpunkter för mag och skelett system.

Teori

En teori av akupressur, känd som fem-beståndsdel teorin, klassificerar organ och funktioner i kroppen in i fem kategorier uppkallad efter de fem elementen i naturen: eld, jord, metall, vatten och trä. Energi rör sig genom de fem elementen i två cykler: en byggnad upp, eller creative cykel; och en bryta ner, eller destruktiva. En utövare försöker balansera flödet av energi genom att identifiera block och att ta bort dem via aktivering av meridianen poäng på ytan av kroppen, enligt webbplatsen BalanceFlow hälsa och karosser.

Program

Många hälsotillstånd svara på akupressur: huvudvärk, sinus villkor, mag- och respiratoriska klagomål, hormonella obalanser, atletiska skador och nervös eller känslomässiga spänningar, för att nämna några. Akupressur är en omfattande hälso-och sjukvårdssystemet som behandlar individens fysiska, mentala och känslomässiga välbefinnande. För dem som inte vill lära sig hela systemet och över 400 poäng, kan två av de mest användbara räcka för grundläggande vård i hemmet. Webbplats integrativ vård listar först "Lunga 1." en punkt på bröstet som förbättrar lungfunktion och lindrar övre tillbaka och skuldra obehag. "Njure 1," den andra punkten är belägen på enda av foten. Det hjälper en person att uppnå en jordad, lugn tillstånd av att vara och lindrar huvudvärk och sömnlöshet.

Teknik

Akupressur använder samma punkter på ytan av kroppen som används i akupunktur utan nålar. I stället appliceras tryck med fingertopparna, knogarna eller ett trubbigt instrument, till exempel ett suddgummi. Eftersom nålar används inte och på ytan av huden är inte genomborrade som akupunktur, akupressur kan administreras hemma gratis. Tre grundläggande tekniker används, beroende på önskad effekt: "uppfriskande" använder ihållande finger tryck för att öka energiflödet, "spridning" använder cirkulär eller dunkande pressar för att flytta blockerad energi och "lugnande" använder en strök rörelse med handflatan för att minska energi i ett område.

Effekter

Att stimulera kroppens inneboende helande förmåga är målet med akupressur. Med denna hälso-och strategi, symptomen kan betraktas som sekundära till det egentliga problemet och kan inte vara direkt relaterade, på ett uppenbart sätt, att den grundläggande orsaken. Som sådan, får den professionella akupressur utföra en behandling som syftar till att balansera flödet av energi att främja övergripande välbefinnande, med upplösning på patientens upplevda problem som en glad bieffekt.

Överväganden/varningar

Stanford University råder det akupressur inte användas som enda behandling för sådana villkor som hjärtproblem eller under graviditeten. Också, om det finns någon typ av skada eller svaghet, som en mullvad eller Praparat där en akupressur punkt ligger, den punkten bör undvikas.