mynewspapers.net

Akupressur punkt & magontDet finns specifika akupressurpunkter i kroppen som har makt att lindra olika smärtsamma magen krämpor. Villkor som matsmältningsbesvär, halsbränna och kramper kan åtgärdas genom att stimulera vissa punkter i meridianerna i kroppen.

Ocean av energi

Denna akupressur punkt är beläget två finger-bredder under naveln. Massera den Ocean av energi kan lindra magbesvär, förstoppning, diarré och mensvärk.

Inre Gate

Två-och-en-halv finger-bredder under globlinjen, ligger i centrum av insidan av handleden, den akupressur punkt kallas den inre porten. Stimulera denna plats kan minska magont, illamående och effekterna av matsmältningsbesvär.

Havet av vitalitet

Ont i magen kan avhjälpas genom väckande havet av vitalitet. Den fyrfaldiga punkten ligger på nedre delen av ryggen i midjan, två och fyra finger-bredder på vardera sidan av ryggraden.

Tre ben Miles

Akupressur punkt kallas tre ben Miles ligger nedanför knäskålen. Ungefär en tum nedanför knäskålen, känner du en bula. Tre ben Miles ligger på den nedre delen av denna bula, en tumme-bredd mot det yttre benet. Stimulera detta område för befrielse från matsmältningsbesvär, trötthet och diarré.

Tips

Om du är obekant med akupressur tekniker, besöka en specialist. De kan hjälpa dig att hitta de exakta punkterna du letar efter och Visa rätt teknik för stimulera var och en.