mynewspapers.net

Aktiviteter som lär ut livskunskap och värden till tonåringar

Aktiviteter som lär ut livskunskap och värden till tonåringar


En av de svåraste sakerna att få en tonåring att förstå helt är att han är ansvarig för sin egen framtid och att världen inte är skyldig honom en enda sak--han måste arbeta för att komma framåt i denna värld. Tonåringar har berott på mamma och pappa för allt hittills; problemet är hur man gör dem ser att vuxna verkligheten skiljer sig från vad de har upplevt hittills.

Förståelse pengar

Många tonåringar har ingen verklig förståelse för pengar. De får sin ersättning eller några tior för att klippa grannens gräsmatta och så snabbt som de få det, de spenderar det. Lär dem hur man spara och budget i tidig ålder kommer att hjälpa dem att förstå vikten av hyvling i vuxen ålder. Det finns inget bättre sätt att visa dem än att vara ett bra exempel. Prata med dem ärligt om budgetering; Visa dem på papper där varje lönecheck går. Du behöver inte visa dem exakt vad du gör; bara ge dem en allmän uppfattning. Fråga dem hur de skulle fördela pengarna annorlunda och förklara sin strategi. Om det inte fungerar, Visa dem försiktigt varför inte. Förklara behovet av besparing för en regnig dag och för pensionering. När det gäller tid att balansera din ekonomi, visar hur det görs och be dem om de kan göra det. Nästa månad låt dem prova på sina egna. Tala ärligt om kreditkort och hur lätt det är att fastna i fällan att laddning onödigt och tydliggöra effekten av räntor. Låt dem veta att deras beslut i unga år kan förstöra ett kreditbetyg, vilket gör det svårt att få ett lån för en bil eller ett hus senare i livet.

Ansvar

De flesta föräldrar har gjort regler för sina barn. Städa sitt rum och utfodringen sällskapsdjur är goda exempel Visa ansvar. När de blir äldre, kan de ta på sig mer ansvar genom att klippa gräsmattor eller att ha en papper rutt. Detta är en bra tid för dig att prata om vad en chef förväntar sig: lojalitet, visar på tid, ärlighet och följa reglerna. En viktig sak som ofta förbises är gammaldags handslag. Om din tonåring är en pojke eller en flicka, får en fast hand skaka dem långt.

Relationer

Oavsett vilken karriär väljer din tonåring, relationer kommer att träda in i den. Relationer med chefen, medarbetare, andra studenter i högskolan, eventuell partner eller hyresvärdar kommer alla spelar in i deras liv. Lära sig att komma överens med andra nyckel. Återigen, du är deras modell--se till att du visar vikten av positiva relationer med andra. Nämna hur du stod upp för dig själv på ett möte men inte gjorde det på ett sätt som skadar andra. Låta dem se hur du hanterar en bill samlare är ett sätt som är produktiv och inte hatiskt. Fråga dem hur de skulle hantera en situation och sedan granska om det hade varit ett bra sätt eller inte, och varför. Spela "Tänk om..." i bilen och brainstorma idéer.

Respekt

Prata med din tonåring om respekt för andra, för andras egendom och respekt för sig själva. Peka på exempel på respekt och respektlöshet. Som med pengar låt relationer och ansvar, din tonåring ser dig som ett utmärkt exempel på att vara respekt för andra.