mynewspapers.net

Aktiviteter på Underground RailroadUnderground Railroad var en decentraliserad grupp människor som hjälpt tusentals slavar från staterna i södra USA flykten till frihet i de norra staterna och Kanada, och ibland till Mexiko. Använda språk gemensamt för växande järnvägsindustrin, dessa människor kategoriseras sig beroende på typ av verksamhet de utförde: ledare, stationskarl, aktieägare och pilot. Även om kväkarna hjälpte aktivt förrymda slavar så tidigt som 1780-talet, var Underground Railroad mest aktiva mellan 1830 och 1861.

Ledare

Ledare var människor som reste söderut att hjälpa slavar fly från plantagen och följde dem till en säker plats, vanligtvis ytterligare norrut. Den mest kända ledaren var Harriet Tubman. Hennes verksamhet som dirigent ingår olika trick, som att planera en flykt efter lördag tidningen kom ut, som gav slav hela dagen på söndagar att resa innan nyheten om flykten släpptes på måndagen. Vid vissa tillfällen använda Tubman också slav master's häst och vagn eftersom det väckt mindre misstanke.

Stationmasters

Stationmasters var människor som erbjöd sina hem till fly slavar, som ger fristad. En av de mest kända var Levi Coffin. Slavar som söker frihet börjar vintern 1826, och fann sin tillflykt i Kistans hem i Indiana och Cincinnati, Ohio. Enligt Ohio historia Central, kan kistan ha hjälpt mer än 3 000 slavar fly. Hans insatser var så långtgående att hans kolleger abolitionister gav honom smeknamnet "Underground Railroad president." I sina memoarer, Kista anteckningar att han framgångsrikt kunde dölja slavar i de övre rummen i sitt hus i veckor utan att någon vet de var där.

Aktieägare

Att höja pengar för att finansiera verksamhet på Underground Railroad föll till en grupp känd som "aktieägare." Medan vissa abolitionister som kistan var relativt välmående och skulle kunna finansiera sina egna aktiviteter, behövs andra ekonomiskt stöd att genomföra sina mål. Stora nordliga städer hade ofta "vaksamhet kommittéer" som användes för att samla in pengar och hjälpa före detta slavar bli medlemmar i gemenskapen. Andra eget donerat mat och kläder.

Andra överväganden

En mindre kända aktivitet utfördes av personer som kallas "piloter". Piloter såg för rasande slaveholders och prisjägare och höll andra abolitionister informerade. Prisjägare var farliga eftersom de skulle kidnappa fria svarta och sälja dem tillbaka till slaveri. Trots dessa separat titlar, verksamhet för personer som bistått längs Underground Railroad ofta överlappande. Exempelvis människor som Levi Coffin ofta agerade ledare, aktieägare och Stinsen.