mynewspapers.net

Aktiviteter på Bibeln berättelsen om Sackaios

Aktiviteter på Bibeln berättelsen om Sackaios


Bibeln berättelsen om Sackaios från Luk 19:1-10 berättar vad som hände när en man som var en fuskare, en lögnare och inte särskilt trevligt mötte Jesus. Jesus älskade Sackaios ens veta vem han var, och som gjorde hela skillnaden. Bibeln berättelsen aktiviteter baserat på Sackaios fokus på kärlek, förlåtelse och restaurering.

Flanell styrelse

Skapa en flanell styrelse omkring 2 fot lång och 14 inches hög för varje barn, genom att täcka en bit kartong med en bit vanlig flanell. Ge varje barn siffror på kortpapp som visar karaktär från historien: Jesus, publiken och Sackaios. Ge också ett träd som tar upp det mesta av ytterligare ett ark papper. Har barnen färg träd och siffror, skär dem och limma fast en bit flanell på baksidan av varje figur. Lägg till trädet i flanell styrelsen. Läs artikeln från Bibeln. Tala om hur mycket Jesus älskade Sackaios, nog att chocka publiken genom att gå med Sackaios till sitt hem. Dela vad en skillnad Jesu åtgärder göras i Sackaios. Låt barnen turas om att berätta historien med sina siffror.

Pin Up Sackaios

Från banderollpapper eller en kartong, skapa ett stort träd. Fäst trädet på väggen i klassrummet. I sin tur ögonbindel barn, ge dem en siffra på Sackaios med en klibbig prick fäst på baksidan. Har barnen försöka sätta Sackaios i trädet där han kan se Jesus. När alla barn har haft en sväng, berätta historien om Sackaios hur Jesus var villig att förlåta dålig allt han hade gjort och hur det förlåtelse förändrats Sackaios syn på livet och framtiden. Men det hela började när Sackaios beslutade han var tvungen att få en glimt av Jesus. Eftersom han inte var mycket lång, klättrade han trädet för att se över mängden. Även i trädet såg Jesus honom. Förklara att Jesus ser barnen också oavsett var de är, och han ser deras hjärtan. Om de frågar honom, oavsett vad de har gjort, ska han förlåta.

Sjunga och flytta

Undervisa i sången "Sackaios var en pissa lite Man" för eleverna. Sjunga den för eleverna. Har dem sjunga. Ge orden antingen i styrelsen eller i åhörarkopian blad. Sjunga tillsammans tills de förstå rytm och orden. Lägg till åtgärder i sången. Använd din hand för att ange en mindre person. Härma klättring ett träd och tittar ut över publiken. Peka på Jesus. Act förvånad när Jesus talar. Härma klättra och gå med Jesus. På nästa del, härma ge bort pengar med ett stort leende. Fråga barn vilka åtgärder de vill lägga till som du sjunger låten.

Skriva en Skit

Har äldre elever läsa passage. Diskutera historien, från Jesu kärleksfulla handlingar till Sackaios helt vända sitt liv. Förklara att ord har liten betydelse utan åtgärder. Det betyder inte mycket för en person att säga han kommer att förändras och bli bättre, om han inte faktiskt gör dessa ändringar. Andel att följa Jesus kan hjälpa alla fatta bättre beslut. Har klassen arbeta tillsammans för att skriva och agera ut berättelsen, att betona att Sackaios omvändelse och förändring. För rekvisita använda kläder, en gren och choklad mynt som studenterna kan äta i slutet av klass.