mynewspapers.net

Aktiviteter för hur man undervisar personlig hygien till småbarn

Aktiviteter för hur man undervisar personlig hygien till småbarn


Barn behöver lära sig om personlig hygien från mycket unga år. Som god hygien blir en del av deras dagliga rutin, kommer de naturligtvis fortsätta att öva god hygien när de blir äldre. Använda roliga aktiviteter att inspirera ditt barn att utveckla livslångt personlig hygien vanor. Skapa och hålla sig till en hygien rutin som innehåller roliga aktiviteter, eftersom små barn behöver en väl strukturerad rutin för att komma ihåg vad god hygien innebär.

Sjunga en sång

Sjunga en sång om tvätta händerna, borsta tänderna eller kamma håret. Barnen kommer att älska "The skölja och spotta Rap" av Peggy Collins, hittade på låtarna för undervisning webbplats. Se webbplatsen för Super enkla sånger för en låt om att ta ett bad, som lär barnen hur man tvättar sig grundligt. Eller sjunga en låt som beskriver din hela morgonen eller nattliga hygien ritual för att småbarn minns vad de måste göra. Göra upp en låt för ditt barn, med hans namn. Han blir ännu mer upphetsad att sjunga om han vet att låten är bara för honom.

Ta ett bubbelbad

Ibland barn lära sig god hygien helt enkelt genom att spela--med andra ord, de lär sig att hygien kan vara roligt. Göra bad tid en rolig ritual genom att lägga till bubblor. Låt ditt barn leka med leksaker som flyter, också, som båtar och en plastanka. Ge ditt barn en vattentät leksak djur eller docka, berättar henne hon är ansvarig för badningen leksaken. Som ditt barn bryr sig för hennes docka, lär hon dig att ta hand om sig själv också. Som föräldrar hemsida säger behöver de flesta barn (och vuxna) inte tvätta håret varje dag, så lära ditt barn en rutin som fungerar för hennes hårtyp, till exempel tvätta det varje par dagar och sköljning i mellan.

Läsa en bok

Läs en sagobok om en karaktär som lär sig om personlig hygien. Om barnen läst om en karaktär som hade en fruktansvärd tandvärk från håligheter, kommer de sannolikt vill hålla sina egna tänder friska. Välj en engagerande bok som tydligt och enkelt förklarar personlig hygien för småbarn, och läsa den i en animerad röst. Fråga ditt barn som du läser, såsom "vad tror du hände då?" Se historien plats hemsida att höra berättelsen "Jag kommer inte ta ett bad," en stor en för undervisning barn för att bada regelbundet.

Spela hårstylist

Hjälpa ett barn lära sig att njuta av borsta håret genom att spela hårstylist med henne. Spendera inte länge på utarbeta frisyrer; istället skapa enkla och roliga frisyrer. Försök tillsatta hår upp eller med hjälp av färgglada hår klipp. Fixa ditt eget hår i en ovanlig stil, alltför, eller låta ditt barn leka med ditt hår. Använd en detangler för att göra håret lättare att borsta, eftersom barnen kommer att njuta av hår borsta mer om det inte trassla. För torrt hår, prova arbetar i ljus, doftande oljor som kokos eller mandelolja att tämja hår, tyder föräldrar, som också visar barn att ta hand om hår kan vara roligt.

Diagram

Skapa ett diagram som visar de olika personlig hygien aktiviteter barn behöver göra varje dag, och låt ditt barn sätta en etikett bredvid varje uppgifter han är klar. Se alla uppgifter han är slutförd kommer att ge ditt barn en känsla av utveckling, samtidigt som man visar honom att ta ansvar för sin egen personlig hygien är inte så svårt. Diagrammet kommer att motivera honom att hålla lärande att ta hand om sig själv bättre, speciellt om han får ett litet pris i slutet av veckan.