mynewspapers.net

Aktiviteter för barn om Saint Peter

Aktiviteter för barn om Saint Peter


Saint Peter var en fantastisk människa: en lärjunge till Kristus, medkännande lärare och en inspiration för miljontals människor. Peter, dock var också mänskliga, med mänskliga svagheter. Denna dikotomi är en sak som gör Peter så bra ämne för att lära barn--idén att Gud kan använda oss, även om vi har svagheter. Dessa aktiviteter om Saint Peter kan anpassas till barn i alla åldrar.

Gå på vatten

Barn skulle inte kunna gå på vatten som Jesus gjorde, eller som han instruerade Peter göra i Matthew 14:22-23, men de kan lära sig om mirakel. DLTK'S Bible hantverk för barn beskriver hur varje barn kan göra en origami båt flyta i en diskho eller liten pool, eller helt enkelt ge varje barn en liten plast båt flyta i vattnet. Tala om hur Peter kunde bara gå på vatten när han höll sina ögon på Jesus och hur han började sjunka så fort han tog sitt fokus bort av Kristus. Om du använder papper båtar, de kommer så småningom bli mättad och diskbänken, som ger dig ett bra tillfälle att prata om vad verkligen höll Peter vandrande på vatten.

Rooster Crows

Jesus sa att när tuppen Gol, Peter skulle förneka att Jesus tre gånger. Markera 14:66-72 berättar om hur det kom att bli. Ge varje barn en tupp klippa ur antingen plywood eller kartong. Ge varje tabell bönor av alla former, storlekar och typer, och tillåter barn att limma dem till deras tuppar tills den är täckt med färgglada bönor. Kom ihåg att berätta för barnen att även om Peter's denial var något han skämdes för, han ångrade, Gud förlät honom, och han fortsatte med för att ha ett meningsfullt liv och ministeriet.

Ge en gåva

Handlingar 3:1-9 berättar historien om Peter och John förbi en lame tiggaren. Peter berättar mannen han har inga pengar för honom men ger honom en gåva av healing. Detta är en stor lektion för barn att lära sig om gåvor som verkligen betyder något. Ett nytt barn i skolan vill hellre ha en gåva av vänskap än en gåva av pengar. Ett annat barn i grannskapet skulle snarare ingå i ett spel än en leksak. Har varje barn dra namnet på ett annat barn i klass från en skål. Be barnen att tänka på en trevlig sak som de kan göra för barn vars namn de drog. Om du träffar en gång i veckan, fråga varje barn att komma tillbaka följande vecka redo att göra något trevligt för den personen.

Den stora flykten

Återskapa akter 12:1-18, när en ängel kommer till Peter i fängelse och hjälper honom att fly. Använd en stor apparat eller rörelse rutan för att göra ett "fängelse", komplett med en dörr, fönster och barer. Låt barnen att turas om att låtsas vara Peter och ängel sänd av Gud.