mynewspapers.net

Aktiviteter för barn bok vecka

Aktiviteter för barn bok vecka


Barnens bok vecka är det årliga rikstäckande firandet av böcker och läsning för ungdom. Lärare och behandlingen entusiaster i olika lärandemiljöer har kunnat fira barnens bok vecka sedan 1919. Det finns en mängd roliga och inspirerande aktiviteter som kan utföras för att fira barnens bok vecka.

Bokmärken

Har barn skapar sina egna bokmärken. Med ett eget bokmärke kan hjälpa hetsa ett barn om att läsa och börjar hennes nästa bok, en av de primära målen för barnens bok vecka. Dela ut konstruktion papper, markörer och andra tillgängliga konst leveranser och har barn klipp ut och dekorera sin egen bokmärke. För yngre barn, kan du välja att klippa bokmärkena ut för dem före tid. Sedan samla in dem och få dem laminerade för ett mer hållbart resultat. Slå ett hål genom toppen av varje bokmärke och sträng en tofs genom den extra äkthet.

Book Illustration

Har barnen illustrera en bok som de läser just nu. Detta kan vara en bok som du läser som en grupp, eller något som de läser självständigt. En grupp bok, tilldela varje barn en scen eller sida att illustrera. Efter avslutad, sammanställa alla konstverk i en bok eller hänga dem för att se dem som en klass. Detta ger barnen en chans att vara kreativa och visuellt om vad de har läst. Det kan visa att behandlingen är precis lika mycket om hur du föreställa det som det handlar om orden på sidan.

Grupp berättelse

Skapa en historia som en grupp eller klass. Har ett barn börjar historien med en mening eller två. Då har nästa barn bygga på den, lägga till historien. Fortsätt tills alla barn har haft chansen att verbalt bidra till berättelsen. Tilldela sedan barnen att slutföra historien i skriftlig form, föra den full cirkel. De kan då var och en presentera deras slut till klassen. Detta kommer att Visa barnen hur varierande fantasi kan få till stånd en ny slutar varje gång. Du kan även välja att ha dem illustrera slutet som en del av deras presentation.

Favorit bok

Har barn slutföra ett projekt på deras favorit bok. Beordra dem att skriva ett par punkter om det, eller har dem förbereda en presentation. Informationen bör detalj aspekter som när de först läste boken, vad drog dem till det, som huvudpersonerna är, vad handlingen är och vad de tyckte mest om boken. Detta ger barnen en chans att tänka vad de vill om behandlingen, och att dela och inspirera andra med sina favoritböcker.