mynewspapers.net

Aktiviteter för barn Bibeln med lyssnar & hjälper

Aktiviteter för barn Bibeln med lyssnar & hjälper


Lyssna och hjälpa finns två teman från Bibelns berättelser som barn kan utnyttja lärande. Barn och vuxna i Bibelns berättelser hjälpt andra, liksom Jesus själv. Lyssnande temat understryks också i berättelser. Barn kan lära sig om människor som hjälpt andra och människor som lyssnade på Guds ord och Jesu läror genom aktiviteter och hantverk.

Ruth hjälper Naomi

Boken av Ruth berättar hur denna unga kvinna inte skulle lämna sin svärmor, Naomi. Ruth samlade scraps överblivna vete från fälten för att mata sig själv och Naomi. Papperspåsar, har barnen en bild av Ruth samla vete. Uppmuntra barnen att ta sina "hjälpare" väskor hem och använda dem för att få vissa icke-hållbara livsmedel eller vissa hälso-kit artiklar tillbaka till klassen. Barnen kan skänka mat till en lokal mat skafferi eller ge flera objekt till familjer i kyrkan som är i behov. Hälsa-kit artiklarna, tandborstar, tandkräm, tvål, bandage och andra relaterade artiklar kan vara insvept i tvätta kläder och skickas till ett uppdrag kyrkan stöder.

Jesus hjälper fiskare

Jesus dig några fiskare när han utförde mirakel av den stora fångsten av fisk i Luk 5:1-11. Har barn göra en fisk bild collage. Barnen kan klippa massor av fisk former från Silkepapper av förpackning papper, tapet prover eller en kombination av flera olika typer av papper. Har barnen göra ett collage på en bit kraftig kartong. Använda utspätt lim för att fylla den kartong som baksida med fisk, överlappande vissa, om så önskas.

Jonas hjälper andra

Historien om sorten Dorcas berättas i rättsakter 9:36-39. Lära barnen att göra handlingar av vänlighet. Låt barn gruppen besluta om ett projekt för att hjälpa en mission grupp eller gemenskapens organisation. Eller, har barnen ta med eller gör små gåvor till Linda och distribuera till vårdhem invånare eller pediatriska patienter i ett lokalt sjukhus.

Människor hjälp i Guds kyrka

Den tidiga kyrkan, blev som skrivet i handlingar 2:42-47 och Apg 4:32-35, en gemenskap av människor som delas med andra och arbetat för Gud i kyrkan. Har barn göra en bank från en juice. Måla eller täcka rutan med material som papper och hantverk. Skär myntinkast i toppen av varje bank. Diskutera saker de kunde köpa med sina sparade pengar, som en leksak för dagis, biblar att ge nya medlemmar eller några köksredskap att använda för kyrkliga middagar.

Samuel hör Gud kallade honom

I I Samuel Kapitel3 hör Samuel Gud kallade honom. Gud valde Samuel att göra stora verk för honom. Samuel lärt sig att lyssna till Gud. Har barnen öva "lyssna" till Gud genom att läsa Bibeln. Ge varje barn en anteckningsbok att rita eller skriva saker de tycker Gud som säger åt dem..

Folk lyssnar på Jesus

Skaror av människor lyssnade till bergspredikan, som berättade i Matthew 5:1-7:29. I vers säger 14 Jesus, "Du är ljust av världen." Låt barnen leka med ficklampor att demonstrera hur ett litet ljus kan lysa upp ett stort område.