mynewspapers.net

Aktiviteter för att följa ett barns fysiska utveckling

Aktiviteter för att följa ett barns fysiska utveckling


De flesta barn älskar att vara aktiv, oavsett om de är engagerade i utomhus spel, inomhus spela, interagera med andra barn eller på egen hand. Föräldrar, lärare och andra vårdgivare har ofta en önskan att bedöma ett barns fysiska utveckling. Den bästa tiden att observera ett barns fysiska utveckling är när barnet är engagerade i aktiviteter som kan testa och utmana deras förmåga.

På lekplatsen

En typisk utomhus lekplats är en bra miljö för att följa ett barns fysiska utveckling. Om lekplatsen är utrustad med en klättrande apparatur, titta på barnet när han försöker att nå toppen av apparaten. Beroende på barnets ålder, kan detta vara en svår utmaning som han bestämmer lämplig placering av händer och fötter under klättring. Om ett barn är på en gungställning med en vän, följa tidsplanen för barnets ben som hon pumpar dem för att fortsätta svänga.

Sportaktiviteter

Traditionell sport och spel kan också vara värdefullt att iaktta den fysiska utvecklingen av ett barn. Medan du spelar kickball, bedöma deras känsla för timing när de närmar och sparka en boll som rullar in mot dem. Om spelet är basket, kan de studsa basket medan du går eller springer? Även lagen om att spela med en frisbee kan erbjuda inblick i hur ett barn lär sig rätt teknik i kasta samt att fånga.

Kör

Speciellt med små barn, kan observera hur de kör vara värdefulla för att fastställa deras fysiska utveckling. Löpning är en naturlig rörelse för de flesta friska barn, med ben och armar arbetar unisont att driva dem framåt. Kör kompetens också främja hjärnans utveckling. Dessutom älskar små barn att hoppa som en groda eller ens hoppa. Alla dessa motor-färdighet kan hjälpa vårdgivare bildar en känsla av ett barns fysiska utveckling.

Runt huset

Om ditt hem har trappor, att småbarn så småningom försöka erövra dem. Som småbarn blir säker vandrare, titta på deras utveckling över tiden när de klättrar i trappan i ditt hem. Samma metod att observera ett barns fysiska utveckling kan användas på andra ställen runt huset. Om en vuxen använder en stege för hushållssysslor och ett barn vill prova klättrar på stegen, noga övervaka bedriften sker ett försök.