mynewspapers.net

Aktiviteter för äldre psykosociala utveckling

Aktiviteter för äldre psykosociala utveckling


Det är ett olyckligt myt att äldre människor inte behöver social och intellektuell stimulans. Ofta äldre är isolerade--antingen fysiskt i sina hem eller av skröpligheter-- och saknar utmanande psykosociala aktiviteter att engagera. Inte bara gör detta lämnar dem uttråkad och ouppfyllda, men också förlägger seniorer på risken för att förlora den mentala kapacitet de har brist på användning. Lyckligtvis finns många aktiviteter för dig att göra med äldre för deras fortsatta psykosociala utveckling.

Musik och dans

Lyssna på musik, särskilt klassisk, kan ha en positiv inverkan på äldre. Om klassisk inte är att smaken av din äldre grupp, är nya tidsåldern eller någon annan liknande avkopplande typ lämpligt. Naturligtvis, om du vill klippa till den svängiga sextiotalet, är det inget fel med det heller. Sjunga karaoke stil är en annan bra idé. Om du har tillräckligt många frivilliga, kan du även dansa med din grupp, även om detta kan innebära lite mer än vickar på plats, som några seniorer har begränsad rörlighet.

Aktuella händelser

Om din seniorer har tillräcklig mental kapacitet, försök diskutera aktuella händelser med dem. Få en kopia av tidningen och Läs artiklar högt; sedan prata med dem och ställa frågor om olika rapporter. Överväga att starta ett nyhetsbrev för din lokala ledande centrum, och ber invånarna att engagera. De kan genomföra eller lämna in till intervjuer, publicera meddelanden och allmänt kommentera brister och happenings i anläggningen.

Pussel och spel

Pussel och spel är en annan passande sätt att sköta den psykosociala utvecklingen av äldste. Förse dem med korsord, ord sökningar eller andra mentalt utmanande objekt. Vissa äldre, kan dock behöver din hjälp med dessa aktiviteter: deras mentala förmågor kan blekning, eller de kan ha problem med synen eller anläggning skriver redskap.

Hantverk

Konst och hantverk är en annan aktivitet som seniorer kan göra i sociala inställningar-- och en som blir deras hjärnor går så bra. Akvarellmålning, handarbete och färgning kommer att ge dem timmar av nöje och mental stimulans. Var noga med att plocka projekt som överensstämmer med de fysiska kapaciteterna av din seniorer.

Theatre

Även att sätta på en full-scenen spelar produktion kan vara utanför gränserna för några seniorer, kan högläsning lekar vara precis så trevlig. Klassiker som Shakespeare eller modernare verk kan de äldre att njuta av drama utan begränsningar av fysiska handikapp.