mynewspapers.net

Aktiviteter att göra med hemåt pensionärer

Aktiviteter att göra med hemåt pensionärer


Aktiviteter som du gör med en hemåt Senior beror mycket på intressen som pensionär som hans fysiska och psykiska begränsningar. Många aktiviteter intresserar hemåt pensionärer. Inte bara är dessa aktiviteter roliga, men de bringa tillbaka minnen och stimulera deras sinnen.

Göra en bild Album

Den pensionär som du vill göra aktiviteter med förmodligen har ett urval av bilder artikelinförsel. Med senior, få dessa bilder ut. Med senior, besluta hur du ordna foton och sätta bilderna i en klippbok. Använd en lösa blad anteckningsboken och blad beskyddare. Du kan fästa bilder till ett ark med 8,5-av-11 pappersark. Skriva ner sin kommentar om bilden, samt vem som är på bilden. Detta projekt kan ta dagar eller veckor beroende på hur många bilder det är. Efter detta projekt kan ge pensionär en digitalkamera. Nyare är ganska lätt att använda. Kameran ska ha grundläggande funktioner och en enkel inställning. Du kanske vill ha en övningssession att lära honom hur man använder kameran, om han inte vet hur man använder den. När han är redo att skriva ut sina bilder, har han flera alternativ. Du eller han kan ladda upp fotografier till en plats som ska skriva ut dem för dig som ett apotek, eller du kan skriva ut dem hemma. Ta de tryckta bilderna och sätta dem i klippbok med lämpliga bildtexter. Du kan även skicka några extra bilder till den lokala tidningen.

Spela styrelsen och kortspel

Spela enkla brädspel med en hemåt Senior kan vara mycket roligt och spela dem hjälper den senior sinne. Spel som drag, Anslut fyra, Parcheesi, Scrabble, monopol och liknande kommer hålla dig och senior upptagen i timmar. Du kan även bjuda in några av familjen att gå med på roligt. Kortspel är också ett annat alternativ. Gammal piga, rummy, gin, straffkort och hjärtan är alla bra val. Solitaire är ett kortspel som senior kan spela ensam eller med dig.

Datoraktiviteter

Senior citizen kan vara ovilliga, särskilt om han har aldrig använt en dator innan. Med hjälp av datorn öppnar många möjligheter för pensionär. Hålla lektioner så enkla som möjligt. När pensionär vet även grunderna för datordrift, kan han skriva berättelser, spela dataspel, surfa på Internet och e-barnbarnen. En studie vid UCLA under 2008 säger att datorkunniga äldre vuxna som söker på Internet kan hjälpa stimulera och eventuellt förbättra deras hjärnans funktion, eftersom detta utlöser viktiga centra i hjärnan som styr beslutsfattandet och komplexa resonemang.

Telefon aktiviteter

I norra Kalifornien finns det fri aktivitet möjligheter för hemåt pensionärer genom telefon konferenssamtal. Det krävs ingen särskild utrustning. Pensionärer kräver i ett gratisnummer att engagera sig i småsaker, fågelskådning, bingo, reminiscing med mera. Om senior medborgaren är ovilliga att prova detta, kan du gå med honom för en aktivitet session eller två. Andra områden i hela landet erbjuder även denna tjänst.