mynewspapers.net

Agn idéer för vinter karp fiskeDet är svårt att fånga karp under vintern eftersom fiskens ämnesomsättning saktar ner avsevärt när vattnet är kallt. Fisken tenderar att stanna på en plats för det mesta och mata väldigt lite. Det är möjligt att fånga de stora som med rätt bete och mycket tålamod. För att hitta där fisken samlas, många sportfiskare sprida bete i stället koncentrera gratis matning.

Spice beten

Det tar inte mycket bete att fånga karp på vintern. Kokt beten med spice verkar locka långsamma karp. Att locka fisk oljor fungerar inte också i vintermånaderna, eftersom oljan tjocknar och kan även bli fast i kallt vatten. Oljor är mindre lösligt i kallt vatten, så torra kryddor kan vara ett bättre val för vinterfiske. Många sportfiskare blanda torkade och pulveriserade kryddor med en kokt bete för att locka karp i kallt vatten. Pepparmynta och vanilj till bete lockar också karp. Karp lämnar djupt vatten där de samlas under nätterna att mata grunda vatten, vanligtvis under 4 fot djup. Enligt AnglersNet hemsida är en lyckad vinter bete som fungerar i de mer grunda vattnen en blandning av majs och curry. Blanda en kan hela kärnan majs med curry pulver i en plastbehållare och täck. Låt curry pulver att sjunka ner i kärnorna i ca 12 timmar eller tills varje kärna har absorberat tillräckligt curry pulver för att vända orange. Betet kan vara i vattnet i flera timmar innan fisken lockas och börja att föda, så se till att curry är helt absorberad. Ett par av kärnor bifogas en hår rigg ska locka fisken.

Naturlig utfodring smaker

Några fiskare hitta större framgångar av fiske med bete smaksatt för att approximera de livsmedel som karp hitta naturligt. Eftersom musslor och kräftor är aktiva under vintermånaderna, äter karp dem. Förflyttning och smak av levande larver är också attraktiva att karp. Karp är asätare och ofta livnär sig på döda och ruttnande mat. Förfalla bitar av fisk i kokt bete eller som små fri utfodring kan väcka karp till foder.

Smak smakförstärkare

Eftersom smaken av betet späder ut långsamt i kallt vatten, använda många sportfiskare smak smakförstärkare när vintern fiske efter karp. Karp kan stimuleras att mata av stickande smaker av paprika som svart peppar, cayenne och Chili peppar. Levern pulver, flytande lever och jästextrakt öka lösligheten av kokt beten och stimulera fisk till foder. Karp verkar ska särskilt lockas till bete som har sötats. Sötningsmedel som ofta fungerar är aspartam, naturliga fruktos, lakrits extrakt och melass. Choklad malt och alkaloiderna i kaffe och parmesanost blandad med kokt bete kan stimulera karp för att börja mata i kallt vatten. Alkohol är också högt lösligt i kallt vatten. Som sådan, kan alkohol en signal utfodring till trög karp när läggas till bete.