mynewspapers.net

Agapanthus Donau blommar under det första året?

Agapanthus Donau blommar under det första året?


Agapanthus, även känd som afrikansk lilja, växer i klungor av långa slanka blad toppad med att nå hög blomma stjälkar. Blommar på sommaren, är de örtartade perenna växter av varierande art och härdighet, med stora huvuden av blå, rosa, lila eller vita blommor. De kan nå en höjd av mellan 40cm till 1,5 meter (15 tum till 5 fot) och en spridning av 30 till 60 cm (12 till 24 inches). Ursprungligen från Sydafrika är agapanthus donau härdig nog att växa i full sol och blomma i det första året, om placeras i väldränerad jord.

Blommande

Agapanthus donau har en dunge av gröna blad som växer tall attraktiva trumpet-formade blå blommor med en mörk blå rand från juli till September. Och blommande under det första året om omsorgsfullt odlade, agapanthus är perenn och kommer att fortsätta blomma varje år tillhandahålla bra snittblommor. Den silver fröställningar kan vara kvar över vintern för att ge några dekorativa trädgård intresse. Royal Horticultural Society webbplatsen föreslår skyddar växterna över vintern med en kompost av sand eller halm, innan du tar bort kompostmaterial på våren.

Odling

En bra container växt, agapanthus donau är en half-hardy perenn som behöver väldränerad jord i varma, skyddade situation i full sol. Blötlägg rötter i vatten innan plantering det mellan februari och April att njuta av en sommar blomningstiden. RHS A till Z Encyclopedia av trädgårdsskötsel växter råder vattna växterna fritt i blom men sparsamt under vintern. Tillämpa en månatlig flytande gödselmedel från vår till blommande säsongen.

Förökning

Agapanthus Donau blommar under det första året?


Om utsäde från frö, hålla plantor växter i en ram för första vintern, särskilt i klimat utsatt för frost. Fröna kommer att blomma i två till tre år, även om agapanthus inte alltid framgångsrikt vuxit detta sätt. Dela upp etablerade växter var fyra eller fem år mellan våren och försommaren, när sprids är alltför tät. Enligt Learn2grow växer det gröna bältet-liknande bladverket från köttiga rhizom (underground stjälkar) som spred sig till bildar klumpar av växter.

Vård

Agapanthus Donau blommar under det första året?


Agapanthus donau är främst pest free, men se upp för sniglar. Skjuta trädgårdsskötsel platsen antyder skära använt blomma huvuden i höst, om inte lämnar fröställningar för dekoration över vintern. Hålla anläggningen i väldränerad men fukt behålla jord och se till att det inte blir vatten-loggas. För att uppmuntra blommande, plantera en ny agapanthus donua i en behållare och låt det bli root-bundna. Placera behållaren odlade växter i ett torrt och frostfritt ställe som ett uterum eller växthus under vintern.