mynewspapers.net

Aftonklänningar på 1930-talet

Aftonklänningar på 1930-talet


1930-talet aftonklänningar är ihågkommen för elegans och överflöd, med många designers att eran fortfarande påverkar Couture idag. "30-talet såg populariteten av helt nya nedskärningar och stilar i kvinnors mode. I bjärt kontrast till de korta, pojkaktiga stängnät stilarna av det föregående årtiondet, elegant ' 30s aftonklänningar sopade golvet och höll fast vid kroppen.

Stil

Bias cut är det mest anmärkningsvärda formatelementet av klassiska ' 30s aftonklänningar. Detta innebär att skära tyget diagonalt mot strömmen och påverkar hur kläder hänger. Uppfunnen av Madeleine Vionnet, klänningar bias-cut höll till konturer av kroppen och draperade vackert att skapa slinky linjen vi förknippar med 1930-talet glamour. Fållar var golvet-skimming och den långa raden accentuerades med inga ärmar, kala steget tillbaka och låg nacken. En annan populär stil var djup kåpa hals. De pastellfärgade nyanserna av 20-talet var bytte för rikare och ljusare färger. Klänningar var prydd med paljetter, broderier eller mönster, men aldrig kinkig mönster som skulle kunna äventyra klänningar långa, minimal form.

Couturiers

De flesta kvinnor av perioden hade inte råd couture, men kända ' 30s formgivare och stilar påverkat vanliga kläder. Gabrielle "Coco" Chanel skapade påkostade butiksavdelningarna för moderna kvinnor, ofta med en sportig känsla. Elsa Schiaparelli mönster var kända för sin skandalöst flärd. Madame Vionnet nedskärningar smickrad naturliga kvinnlig form, och har påverkat moderna designers som Issey Miyake. "30-talet var decenniet när berömda kvinnor couturiers avsedda för andra kvinnor.

Glamour

På 1930-talet, glamorösa Hollywood-stjärnor som Katherine Hepburn, Marlene Dietrich och Jean Harlow påverkar stil. Couture aftonklänningar gjordes från dyraste och lyxiga tyger som siden och sammet, och var slitna med rik päls stoles att accentuera axlarna. Accessorising aftonklänningar med matchande paljett-dubbade uddar och bolero jackor var också populär.

1930-talet

Som "30-talet fortskred, så gjorde modet. När Chanel stängt sin Paris boutique 1939, den klassiska ' 30s siluetten blir mer strukturerade och mindre grand. Axlar, alltid en funktion av ' 30s modet, var mer anpassade och gjutna. Klänningar hade ofta överdådiga brodyr runt halsen och axlarna att framhäva detta. Konstruerade midjor också blir populärt, vilket ger ett kvävt i utseende i kontrast till den mjuka, slinky linjen av bias cut.