mynewspapers.net

Aftonklänningar från 1960-talet

Aftonklänningar från 1960-talet


1960-talet var en intressant tid för aftonklänningar. I den första halvan av decenniet kappor och klänningar tittade inte annorlunda än vad bars i den mitten till slutet av 50-talet. I slutet av årtiondet var titta anmärkningsvärt olika. Till exempel ansågs inte chockerande att bära en minidress till en händelse som ägde rum på kvällen.

Fortsättning från 50-talet

Tyger i början av 60-talet aftonklänningar var överdådig: crepe de chine, satin, duchesse satin och organza var vardagsmat. En kvinna kan bära en klänning av guld lame, med en pärlstav och broderad organza topp och en låg urringning. Hon kan bära en overskirt av svart faille, med ett skärp med en rosett knuten till sidan.

Långa handskar och monteras livstycket

En kvinna kan bära en cocktail klänning i rosa siden taft med ett lager av blekt grå spets. Livstycket skulle vara ärmlös men försedda och kjolen full och flouncy, med en scalloped, spetsar kanter nedtill. En annan klänning kan vara en elegant svart crepe de chine med en livstycket som var inte bara försedda men benfri, med grimma remmar och en smal kjol med en veck och springa tillbaka. Kvinnor fortfarande bar handskar, ofta armbåge längd för soaréer, eventuellt i olika färger som orange, blå eller lila. Skorna hade pekat tår och kan vara guld Killing eller satin.

Decenniets slut

I slutet av årtiondet, allvarligt utrustat bodices hade hällts upp med, som hade långa handskar. Även klänningar behövdes inte för festkläder. 1966 en kan hitta en kvinna som bär en mans svart sammet kostym, komplett med väst och jacka, men slitna över en blus med en spets kanter Peter Pan-krage och manschetter. Outfit skulle bäras med square-toed svart satin stövlar med tjock klack. Året innan, samma kan kvinna ses bär en delvis monterade pärlstav Klänning med stora prickar på en cerise bakgrund, med en haklapp nack- och axelband. Hon skulle vara utan smycken och håret skulle vara i en svår Louise Brooks bob.

Revolutionen

En cocktail klänning från 1969 var ett bevis att revolutionen hade kommit. Det var en minidress i plast och slitna med lycra tights. En annan klänning från samma period skulle se konservativa--det, var också en miniklänning, men gjorda av svart ull crepe, med en rem urringning och en utsvängda kjol, slitna med skor med smakfulla klack. Kvinnans långt hår skulle hållas tillbaka i en svart rosett.