mynewspapers.net

Afrikanska teman verksamhet och projekt för barn

Afrikanska teman verksamhet och projekt för barn


Ett sätt att lära barn om olika kulturer är att engagera dem i mångkulturella projekt och aktiviteter. Om du vill att intressera barnen i Afrika, kan du engagera dem i afrikanskt tema spel och hantverk. Barnen kan lära sig om olika afrikanska kulturer och geografi genom hantverk, fysiska aktiviteter och onlinespel.

Corn halsband

Rita fem individuella majskolv former på en bit kartong och sedan skära dem ut. Använd ett hål punch att stansa ett hål i den bredare änden av varje majs former. Lägg majs figurer i rad på en tabell och tråd en lång bit av färgat garn genom varje majs form att ansluta dem alla med garnet. Köpa corncobs från mataffären och dra bort skalen sedan limma en bit av majs skalet till toppen av varje kartong majs. På framsidan av kartong majs formerna, limma bitar av verkliga majs från de corncobs som du har köpt. Låt torka innan du bära det halsbandet.

Bokwele

Bokwele är ett spel som spelas i demokratiska republiken Kongo. Dela upp barnen i två lika lag och har varje lag Rita en cirkel på marken med krita. Ge varje lag en uppsättning objekt att placera i deras kretsar. Till exempel kan du ge ett lag en uppsättning kulor och ett annat lag en uppsättning av stenar. Målet med spelet är för samma lag att stjäla alla andra lagets objekt utan att vara Taggad. Barn bör köra runt skriker "Bokwele" när han försökte stjäla andra lagets objekt. Barn som är märkta måste avlägsna sig från spelet. Det första laget att stjäla alla andra lagets föremål vinner spelet.

Grottmålningar och aktivitet ark

Barn kan skapa konst som liknar afrikanska grottkonst. För att göra sandpapper konst, köpa bitar av grova sandpapper från craft eller järnaffär. Har barnen rita direkt på sandpapper täcker med kritor. De kan färga afrikanska djur, som elefanter, lejon och noshörning, eller de kan rita människor. En annan idé för barn är att skriva ut afrikanskt tema aktivitet ark. På webbplatsen för Enchanted Learning kan barnen skriva ut kartor över Afrika och fyll i de länderna och floder.

Gift spel

Gift spelet kommer från Sydafrika och avser människors användning av giftiga bär att färga dukar. I det här spelet barn bildar en stor cirkel runt en person som de anger som "It." Innan spelet börjar, bör en person lägga en duk, som representerar poison, i cirkla, tillsammans med den person som är "It." Den person som är "It" plockar en annan person, "Tjuven", ange centrum av cirkeln. Både "Det" och "Tjuven" försöka se som kan ta "gift" tyget först. Den som tar tag i duken måste springa tillbaka till den tomma platsen i cirkeln kvar av "Tjuven". Om den person som är "It" Taggar "Tjuven" innan han kommer på utsidan av cirkeln, blir "Tjuven" den nya "It".