mynewspapers.net

Afrikansk konst & hantverk för barn

Afrikansk konst & hantverk för barn


Barnen kan lära sig om Afrika medan skapa roliga hantverk projekt. Några av projekt göra intressanta dekorationer, medan bär och leker med de andra ger extra kul. Afrika har en rik historia av konst och hantverk som ger många idéer för replikering. Många projekt kräver bara enkla leveranser hittade i hemmet. Men kan de också skapas med högre kvalitetsmaterial för en mer sofistikerad craft för äldre barn.

Hattar och trasa

Afrikansk konst & hantverk för barn


Barn älskar att skapa hantverk som de kan bära. Har barnen göra papper eller kände kufi hattar. Traditionella afrikanska kufi hattar har toppar av ljust röd, gul och grön, med svart används runt hatten brädden. Enkel form av kufi hatten gör det en mycket enkel craft till komplett med barn, med hjälp av antingen papper eller kände. Denna afrikanska hantverk imiterar duken används för att göra några artiklar av kläder i Afrika. Weavers skapa kente tyg för hand på en vävstol sedan sy långa remsor tillsammans. Färgerna har speciella betydelser. Efter behandlingen om betydelsen av färger, har använda barnen markörer för att göra en ljus linje design på tunna remsor av vitt papper. Om så önskas, tejpa alla bitar tillsammans för att simulera att man gör en stor bit av kente tyg.

Hantverk för att spela

Afrikansk konst & hantverk för barn


Göra några hantverk för barn att spela. Kalaha eller kalah, utmanar strategi kompetensen hos både barn och vuxna. Dess enkla anvisningarna gör det ett passande spel för barn i alla åldrar. Gör detta spelet enkelt ur en kartong eller skum äggkartong och några stenar, kulor eller bönor. Då lär dem hur man spelar detta kompetensutveckling afrikanska spel. Har yngre barn göra en trumma. Trummor har länge varit en del av den afrikanska kulturen. Barn älskar att spela trummor och bara gör det själva bidrar till roligt. Att skapa detta hantverk från stora, återvinningsbart kaffe burkar med lock. Använda kul skum, filt, papper, garn, fjädrar, markörer eller lämpliga objekt att dekorera trumman med en afrikansk design.

Dekorativa hantverk

Afrikansk konst & hantverk för barn


Hantverk barnen kan hänga i deras rum kan innehålla en afrikansk mask. Traditionella afrikanska masker ofta har djurmotiv eller förvred mänskliga ansikten i ljusa färger. Göra dem från färgglada konstruktion papper, skär i en ansiktsform som du limmar eller färg förvrängd eller överdrivna ansiktsdrag av djur eller människor. Äldre barn kan njuta av att göra masker från plast mjölk kannor. Dessa gör intressanta mask modeller. Hjälpa barnen att lära sig om användbara afrikanska objekt med ett annat dekorativt hantverk genom att göra en papier maché skål med en afrikansk design eller en mkeka matta. Dessa simulera typerna av vardagliga hushållsföremål som kan hittas i en afrikansk hem. Göra skålen med ett enkelt papier maché recept och en riktig skål som din mögel. Mkeka mattan är vävd från remsor av papper i några afrikanska färg. Du kan också göra det med filt remsor.