mynewspapers.net

Adress etikett för en gift kvinna

Adress etikett för en gift kvinna


Det är viktigt att förstå samband när man behandlar en gift kvinna. Det finns situationer där du vill ta itu med en ensam kvinna, henne och hennes make eller henne genom hennes officiella ockupation eller militär rang. Alltid kontrollera och dubbelgranska den kvinnliga adressen innan du skickar ut korrespondens, eller tänka på titeln innan tala det.

Kvinna med makes efternamn

En gift kvinna kan tas upp av sitt förnamn som åtföljer "Mrs" eller "Ms." exempel är "Fru Angela Smith" eller "Ms. Angela Smith." Hon använder även sin första namn, maiden initial följt av en punkt och makens efternamn. Detta skulle läsa som "Mrs/Ms. Angela S. Jackson." Mindre formella situationer är det OK att ta henne bara sitt första och sista namn. I de flesta fall är dock det bäst att använda "Mrs" eller "Ms." tills du upptäcka som hon föredrar.

Maiden eller avstavade efternamn

Om en gift kvinna har valt att använda sitt flicknamn i stället för sin makes efternamn, adress henne som "Ms. Smith." I situationer som denna, bör "Mrs" inte användas när som helst hon refererar till sitt flicknamn ensam. Använd "Ms. Angela Smith-Jackson" istället för "fru Angela Smith-Jackson" om hon har beslutat att avstava sin maiden och gifte sig med efternamn.

Par

"Herr och fru Jackson" är lämpligt när klä både man och hustru tillsammans. Du kan också använda "Fru Angela och Mr John Jackson." Var noga med manliga namn medföljer alltid och är närmast till sitt efternamn. Hustrun kan också tas upp av makens fullständiga namn med "Ms." eller "Fru" innan det, t.ex., "Mrs John Jackson" eller "Ms. John Jackson."

Militära eller professionella

För en militär kvinna, använda sin militära titel innan hennes första och sista namn istället för "Mrs" eller "Ms.": "Löjtnant Angela Wilson." Använda grenen av militären om så önskas efter hennes efternamn och kommatecken. Om att ta en gift militära kvinna och hennes icke-militära make, använda "Löjtnant Wilson och Mr Wilson." För en kvinna som är gift med läkare, använda antingen "Läkare Angela Wilson" eller "Läkare Wilson." Om båda parter är läkare, är det lämpligt att skriva "Läkare Angela och John Wilson" eller "Läkare Wilson." För regeringen rangordnar, placera stad eller stat titeln (t.ex., "guvernör") innan det sista namnet eller använda både det första och sista namnet om så önskas. Eliminera "Mrs" eller "Ms." i titeln helt.

Samkönade par

Om paret båda kvinnliga, använda sitt flicknamn eller hennes namn som gift om tillämpligt: "Fru Angela Smith" eller "Fru Angela Jackson." Om att ta itu med båda parter, hålla namnet närmast efternamnet på den partner som ursprungligen hade det: "Fru Angela och Tina Wilson" eller helt enkelt "Mrs Wilsons." Om paret inte är gift, hantera dem separat. "Ms. Angela Smith och Ms. Tina Wilson" är lämpligt när man behandlar ogifta par.

Andra omständigheter

Om status för hennes äktenskap inte är känd, är det bäst att alltid ta henne som "Ms." använda hennes flicknamn om du är osäker på om hon gifte sig med eller frånskilda. Undvika Smeknamn när man formellt behandlar henne så ofta som möjligt. Om den fullständiga namn eller stavningen av hennes fullständiga namn är okänt, använda en förkortning av ursprungliga namnet du inte vet. Du kan också utelämna namn om så önskas, även om en formell inbjudan innehåller oftast både första och sista namn.