mynewspapers.net

Adaptiv utrustning för dysfagi

Adaptiv utrustning för dysfagi


Dysfagi innebär svårigheter att svälja. Dysfagi är ett tillstånd som oftast godsspecifikationer som ett resultat av ett annat tillstånd som stroke, hals / mun cancer eller gastroesofageal refluxsjukdom. Människor med dysfagi riskerar av uttorkning och svält. Det finns också den extra komplikation som små bitar av mat kan få i lungorna. Detta kan vara mycket allvarliga och leda till en dödlig lunginflammation. Behandlingar och aids inkluderar kirurgi, utfodring rör, sjukgymnastik och en ändrad diet.

Gummi skedar, gafflar och knivar

Adaptiv utrustning för dysfagi


Gummi redskap kan hjälpa om det finns en tendens att bita ner för hårt på konventionella bestick. Du kan också hitta gafflar, knivar och skedar med fetare gummihandtag lättare att greppa. Vägda bestick och skedar för att göra mat överför till munnen lättare med ett vinklat huvud är bra. Slangar av gummi kan också köpas för att anpassa de bestick som du redan har.

Strån

Adaptiv utrustning för dysfagi


Sugrör är en viktig post för personer med dysfagi, eftersom det tillåter personen att dricka med hennes haka. Detta hjälper till att stoppa aspiration eller kvävning på vätskor. Det finns speciella klart strån från sjukhus som har en vatten diameter öppning som är lättare att använda och kräver mindre ansträngning och tillåta personen att dricka mer. För att få talar dessa strån till sjukhus eller läkare på att beställa dem för dig.

Plasttallrikar & mat vakter

Adaptiv utrustning för dysfagi


Plast tallrikar med upphöjda kanter gör det lättare för patienten att äta. Att kunna trycka på mat vid sidan av plattan aktivera en person att få mat till sked eller gaffel lättare. Köpa mat stötfångare eller vakter att använda på alla typer av plåt.

Mat förtjockningsmedel

Adaptiv utrustning för dysfagi


Många människor med dysfagi kan inte svälja vätskor eller mycket rinnande mat. Mat förtjockningsmedel kan köpas för att lägga till vätskor och mat att göra dem lättare att svälja.

Stärka kuddar

Adaptiv utrustning för dysfagi


Bolster kuddar är användbara för att hålla huvudet i upprätt läge under måltiderna. Bolster kuddar kan placeras på ena eller båda sidor av kroppen om personen har en tendens att luta. Du kunde också använda v-formade kuddar för att stödja huvud och hals.

Speciella koppar

Adaptiv utrustning för dysfagi


Det finns många typer av koppar som kan hjälpa dem med dysfagi. En plastmugg med sprutade lock kan vara till hjälp. En "sport" drink behållare är ett bra alternativ. dessa kan tas någonstans och minska spill. En vägda kopp kan också hjälpa, vikt placeras i botten av koppen hjälpa dem som kan också drabbas av darrningar. En plast Mugg med handtag vardera sidan hjälper personen att ta drycken mer stadigt till hennes mun.