mynewspapers.net

Acne hos katter

Acne hos katter


Acne hos katter är vanligtvis kallas katt akne eller felint akne, och det är en felint hudåkomma som omfattar utveckling av av små knölar på kattens haka. Men det är omöjligt att spåra i lindriga fall, kan det ha en starkt negativ effekt på din katt om den blir allvarlig. Lära mer om akne hos katter kan hjälpa dig att bestämma vad man ska göra om det inträffar.

Orsakar

Medan den exakta utlösa de orsakar akne hos katter inte är vet, finns det några faktorer som är starkt förknippade med detta villkor. Acne hos katter kan orsakas av dålig grooming vanor, hudåkommor där onormala mängder olja produceras, ett dåligt fungerande immunförsvar eller ett undertryckt immunförsvar.

Tecken

Det finns flera tecken som kan tyda på att acne hos katter. Kattens haka kan ha många små pormaskar på den, som också kallas komedoner, och kattens haka kan alltid ser smutsig. Svartbrödrahuset kan abscess och brast, orsakar håravfall, svullnad och skorpbildning på kattens haka. Katten kan också skrapa på området, vilket kan orsaka ytterligare infektion.

Identifiering

En veterinär kan diagnostisera tillståndet genom hud avskrapningen, som kommer samtidigt utesluta liknande sjukdomar, som jästsvampinfektioner, ringorm eller allergier. En hudbiopsi kan utföras för att identifiera problemet och en bakterie kultur kan identifiera en sekundär infektion.

Behandling

Lindriga fall av felint akne behöver inte behandlas, men i svåra fall, schampo som innehåller bensoylperoxid eller bensoylperoxid gel kan användas för att bryta ner överflödiga oljor. Antibiotika eller kortikosteroid skott kan användas för att behandla infektioner. Medan vissa katter har felint akne endast en gång i sitt liv, andra katter är benägna att frågan och kommer att behöva upprepad behandling.

Överväganden

Om din katt är benägna att felint akne, kan glas eller rostfritt stål mat och vatten fat hjälp lindra problemet om det orsakas av allergi mot plast och färgämnen. Mycket grunt fat där kattens haka inte kommer i kontakt med skålen eller maten kan också hjälpa. Du kan också börja torka hakan av en katt som inte groom sig väl.