mynewspapers.net

Acne Cysta behandling

Acne Cysta behandling


Cystisk akne är en form av akne som orsakar huden att bryta ut i stor cysta-liknande pustler. Det är den mest svår och smärtsam akne, och skiljer sig från andra former i att det är en faktisk infektion. Cystisk klumpar under finnar är fylld med pus, förutom smuts och oljor. Det vanligtvis angriper ansiktet men kan också hittas på ryggen.

Produkter

Att ibland välja rätt rengöringsmedel kommer att undvika och behandla cystisk akne breakouts. Om du har fet hud, välja ett rengöringsmedel som eliminerar överflödiga oljor från huden. När du rengör din hud, använda akne sammandragande kuddar på det drabbade området. Det finns också hem kit tillgängligt som specifikt behandlar cystisk akne. Ibland cystisk akne är så svår att hem behandling och over-the-counter produkter inte är effektiva.

Medicinsk vård

Din hudläkare kan ordinera Accutane för att styra din cystisk akne. Accutane är en stark drog som göras från en form av vitamin A. Det kan orsaka andra biverkningar såsom muskelsmärta och svaghet och är skadligt om det tas under graviditeten. Om din fråga om cystisk akne är allvarlig nog, kanske din hudläkare vill överväga laserkirurgi. Lasrar används för att döda de celler som orsakar cystisk utbrotten.

Annan Information

Ett okänt faktum om cystisk akne är att det kan vara smittsam. Pus i cystisk bölder innehålla bakterier som Staphylococcus aureus eller Staph infektion. Den smittsamma sekret kan spridas om den kommer i kontakt med andra delar av kroppen. Det kan även spridas från person till person. Läkare kommer att ordinera antibiotika om det visar sig att din akne sprider sig på grund av Staph. Om dina finnar verkar bo röd längre än fem dagar i taget, kan det vara staph som orsakar det. Gå till din läkare är omedelbart om du misstänker att din cystisk akne smittsam.