mynewspapers.net

Aceton som en bränsle behandling

Aceton som en bränsle behandling


Påståendet har gjorts att lägga aceton, en färg som är tunnare, till ditt bränsle kan öka bilens gas körsträcka. Men detta har inte vetenskapligt testats och aceton kan faktiskt skada bilens komponenter.

Aceton som en bränsle behandling

Teorin bakom med aceton som ett bränsle behandling är att det förbättrar förångning av bränsle och minskar mängden gas som undgår oförbrända. Dock flyr bara 1 till 2 procent av bränsle den genomsnittliga bil avgaser oförbrända, så det är svårt att se hur vaporising denna liten mängd bränsle kunde skapa en betydande skillnad i gas körsträcka.

Testa effekterna av aceton

Variationerna i bränsleförbrukning som rapporterats av människor som använder aceton kanske inte nödvändigtvis på grund av bränsle behandling själv. Trafikförhållanden, klimat, körsätt och underhåll av fordon kan ändras alla bilens gas körsträcka. En mer tillförlitlig metod för att förbättra gas körsträcka är att hålla din bil ordentligt underhåll och att köra med bränsleeffektivitet i åtanke.

Riskerna med att använda aceton

Medan de potentiella fördelarna med aceton är diskutabelt i bästa, risken att aceton kan skada din bil motorkomponenter är betydande. Aceton är ett kraftfullt lösningsmedel som kan lösa upp många plast och bildelar är inte utformade eller testade för aceton-motstånd.