mynewspapers.net

90 dagars behandling för en tånagelsvamp

90 dagars behandling för en tånagelsvamp


Tånagel svampangrepp varierar i svårighetsgrad, men det finns sätt att behandla det, inklusive Homeopatiska medel, utvärtes behandlingar eller ett recept från läkare. Även om vissa behandlingar orsaka olika biverkningar, finns det svampdödande produkter tillgängliga utan recept som lovar effektiva resultat med liten eller ingen biverkningar i 90 dagar. Men detta kanske är en överdrift och de flesta OTC behandlingar ta betydligt längre tid än 90 dagar att behandla tånagelsvamp. Behandlingarna måste också användas kontinuerligt skall vara effektiv.

Vad är tånagelsvamp?

Den medicinska termen för tånagelsvamp är Onychomycosis. Tånagelsvamp är en infektion orsakad av svampar eller en mikroorganism som kallas dermatofyter, som också leder till fotsvamp. Enligt Nail Fungus Cure organisationen, denna svampar eller dermatofyter lever av keratin, en protein tånaglar är gjorda av. Dermatofyter trivs särskilt i mörka, fuktiga miljöer som svettiga fötter och skor. Nail Fungus Cure organisationen påstår att även om 20% av den amerikanska befolkningen lider av tånagelsvamp, rökning också ökar risken att smittas av tånagelsvamp eftersom det begränsar cirkulationen i fötterna.

Symtom av tånagelsvamp

Bestämma är om symtom på tånagelsvamp finns lätt. Enligt Nail bota är symtomen sprött eller förtjockade tånaglar som har en foul lukt. Tånagelsvamp är också lätt upptäckas genom att kontrollera tråkig spik färg med vita eller gula fläckar. I svårare fall kan förvänta oss bruna eller svarta fläckar eller ränder på tånaglar.

Behandlingar för tånagelsvamp

Samtidigt som receptbelagda behandlingar som är Lamisil eller Sporanox effektiva, Mayo Clinic påstår att de kan orsaka allvarliga biverkningar, från hudutslag till leverskada. Nail svamp botemedel organisationen påstår att utvärtes behandlingar som Zetaclear och Funginix är de mest effektiva behandlingarna med lite att inga biverkningar och är tillgängliga utan recept. Zetaclear är en tvådelad behandling att slagsmål tånagelsvamp både internt och externt. Funginix, tidigare känd som Fungisil, är en aktuell lösning som börjar arbeta direkt med resultat ses i två veckor. Dessa aktuella behandlingar måste dock användas kontinuerligt tills ny svamp-fri naglar är helt vuxit ut.

Fördelar

Nail Fungus Cure organisationen påstår att medan mest utvärtes behandlingar inte effektivt rikta envis nagelsvamp, Zetaclear gör både internt och externt med det två del system. Zetaclear administreras under tungan med en munspray att attackera svampen internt och med en aktuell lösning att attackera svampen externt. Funginix, innehåller den aktiva ingrediensen undecylenic syran att attackera svamp under nagelbädden och nagelband. Till skillnad från receptbelagda svampdödande läkemedel, dessa aktuella lösningar är billiga och kräver inte ett recept från läkare. Mayo Clinic föreslår använder aktuell lösningar tillsammans med over-the-counter foot lotion som innehåller urea för att påskynda absorptionen.

Förebyggande/lösning

Enligt Mayo Clinic, kan tà ¥ nagelsvamp återkomma om tårna utsätts ständigt för varma, fuktiga miljöer även efter behandling. För att undvika detta, det är rekommenderat att fötterna och mellan tårna hålls rena och torra. Mayo Clinic påstår att bära syntetiska strumpor som sprider fukten från huden i stället för bomull eller ull strumpor kommer att hålla fötterna torktumlare och wick bort fukt. Användning av svampdödande foten sprayer och pulver på fötterna och i skor hjälper till att förebygga och minska återkommande tånagel infektioner nagelsvamp. Det är också en bra idé att växla mellan öppna-tå och stängd tå skor.