mynewspapers.net

80-Outfit idéerNär klä upp för en 80-part, har du ett brett utbud av valmöjligheter. Årtiondet såg både New Wave och stort hår band musikgrupper, preppies och nördar, break dansare och dalen flickor. Många stilar och trender packades in i 10-års loppet, vilket ger dig massor av möjligheter att skapa en unik ' 80s outfit för att passa din egen personlighet.

Standarden frågan 80-talet

Om du vill din outfit att ge en essens av 1980-talet utan att fokusera på en bestämd singular aspekt av era, mode kan du planera en strategi kring vissa ikoniska mode uttalanden från decenniet. Axelvaddar var framträdande både i damernas klänningar och kostymer för män. Skinny band och smala rockuppslagen på skjortor och kostymer var hip sak. Männen bar ofta deras kostym ärm rullas upp för att exponera kala underarmar. Benvärmare var inte utslitna bara av flash dansare och Svettband runt handlederna och huvudet var en vardagliga aspekt av mode för vissa män såväl som kvinnor.

Preppy

En av de mest populära böckerna i början av 1980 var "Den officiella Preppy handboken." De mode val av rika barn på exklusiva prep skolor blev på modet bland ungdomar från olika bakgrunder. Preppy utseendet är ganska överkomligt, som huvudsakligen består av en bjärt färgade polo skjorta bäras med kragen vänt upp; khaki shorts, byxor eller kjol; en tröja knuten löst runt axlar eller midja; och penny loafers.

Michael Jackson utseendet

I början av 1980 var Michael Jackson en ung kille världen av musikvideor. I dessa dagar ville alla efterlikna hans stil. Det finns två strategier till en Michael Jackson-outfit. Alternativet "Thriller" efterlyser en röd skinnjacka, vilket kan vara svårt att hitta. Ett lättare alternativ är hans "Billie Jean" video outfit: högvatten svarta jeans, en jacka onyx strass, silver paljett strumpor och en matchande silver paljett handske.

Madonna

Om det finns en kvinnlig figur som dominerar begreppet en 80-outfit, är det Madonna. Även om Madonna ändrade sin ser nästan lika ofta som hon ändrade pojkvänner, inte den ikoniska figuren av den materiella tjejen från hennes "Material Girl" video men från tiden strax innan hon blev en superstjärna. Titta på tidiga filmer som "Gränsfall", "Lucky Star" och "Bränner upp" för inspiration. Ögonmakeup är tjock och örhängena är stora och dinglande. Krucifix runt halsen pryder en bustier bärs som ytterplagg. Lacy kjol är flouncy och slitna med capri byxor under svart Halvstövlar. Spets finns även på hennes halvvantar. Glöm inte överdimensionerad fören i rufsig blont hår med märkbar svarta rötter.