mynewspapers.net

70-talet rocker frisyrerFab Four mop-toppar som praktiserar normala samhället i mitten av 1960-talet var ett avlägset minne av 70, när även medelålders affärsmän var att låta sitt hår växa lång. Under 1970-talet var manliga rock star hår ofta längre och lusher än deras kvinnliga fans. Rocker frisyrer på 1970-talet skulle utvecklas betydligt som årtiondet utvecklats, alltifrån shag snittet gynnas av många rockers till omstörtande glam utseendet på David Bowie--att ju kortare, starker stilar av punkrock rörelsen.

Rock Star hår

Någon större rockstjärna under 1970-talet hade en lång, tjock hår, även om specifika stilar varierade avsevärt. Precis som musik utvecklats under 70, så också gjorde med kläder och frisyrer av de artister som producerade den. Bland de mest anmärkningsvärda "dos av årtiondet var den långa, lockiga manen av Led Zeppelins Robert Plant, taggiga"tuppen"cut gynnas av Rod Stewart och Rolling Stones-gitarristen Keith Richards-- och tjockt och lockigt lager stil bärs av Aerosmiths Steven Tyler.

Shag

Även om det är svårt att sätta fingret på när stilen först dök upp, påstår den hår innehåll hemsidan att Manhattan frisör John Sahag påbörjade shag skär i slutet av 1960. Shag kännetecknas av långt hår, antingen rak eller vågig, skär i tjock, chunky lager, med flera lager på toppen av huvudet och gallring ut längst. Shag, i olika varianter och permutationer, prydd cheferna för sådana 1970-talet rockers som Ozzy Osbourne, AC/DC'S Bon Scott, Alice Cooper och alla fyra medlem i KISS.

David Bowie

David Bowie var i spetsen för glam rock förflyttning av 1970, och hans kameleont förmåga att ständigt återuppfinna sig själv under resten av decenniet var tydligt i hans ständigt föränderliga frisyrer. Under glam, var Bowie mest identifierade med sin Ziggy Stardust karaktär, med hår färgat ljus orange och en unisex mulle som var lång i ryggen, sträcker sig över öronen på sidan och styckade betydligt kortare i front och topp. Bowie's "Ziggy cut" var imiterad av brittiska tonåringar. Bowie själv har sagt inspirationen till frisyr kom från kombinerar delar av tre olika kvinnliga frisyrer plockat ut från modetidningar.

Punk

En direkt reaktion självsvåldiga svälla som börjat genomsyra rockmusik i mitten av 1970-talet, den punk rörelsen erbjuds en hårdare, mer farliga estetik. Detta var tydligt i vassa musik av band som the Clash och the Sex Pistols, och i de punk mode, i som strategiskt slet kläder var ihop med säkerhetsnålar. Punk frisyrer var vanligtvis kort och taggiga, kännetecknas av hår från Sex Pistols Sid Vicious och Johnny Rotten. Spetsade mohawks---i som en remsa av hår återstod i mitten av en annars-rakat huvud---var också populära, och håret var ofta färgade upprörande färger som dag glo rosa eller neon grön.