mynewspapers.net

70-talet mode och frisyrer

70-talet mode och frisyrer


Efter det hippie modet för 60-hade 70-spår av hippie påverkan samt en fullständig utveckling av etniska trender. Eftersom resor blivit mycket lättare i 70-talet, infördes exotiska tillbehör, tyger och mode idéer från utländska platser också. Det var en ålder av psykedeliska färger, klocka bottnar och tie-färgade skjortor. Frisyrer var slitna längre för både kvinnor och män, med signaturen fågelvilt utseende eller stökigt längd frisyrer. Några av dessa modetrender är fortfarande populära idag.

Dammode

Kvinnor i 70-talet kände befriade och gratis efter flower power för 60-, och detta återspeglades i det breda utbudet av kläder. Kjolar kom i olika längder---mini, midi (halva vaden) eller maxi. Kort utsvängda kjolen blev populär och så gjorde mini empire-stil klä. Fullängds maxi klänningar var populära festkläder. Exotiska stilar från främmande länder som kaftaner, kimonos och muumuus infördes och exotiska tyger fodrad med silver, guld och metalliska broderade trim blev glamoröst. Varma byxor och grimman halsen catsuits bildade också modescenen av 70-talet.

Herrmode

Män i 70-talet bar utsvängda byxor. De var som påminner om loon byxorna av 60-talet, där utflytning började från knäet till botten av byxorna. Dessa utsvängda byxor var åtsittande och de satt på höfterna inte runt midjan. Dessa var ofta ihop med högt skjortor med stor krage. För mer formella slitage, var kipper slips ofta ihop med en kostym. Utsvängda jeans gjorde också upp fenomenet mode av decenniet. Platåskor var populära, och yngre, mer fashionabla män var inte rädd för att bära dem.

Tillbehör och skor

70-talet såg inflödet av exotiska tillbehör: MACRAME väskor från de grekiska öarna, Gypsy toppar i cheesecloth och ljus bomull, och virkade västar och sjalar från Spanien. Stora örhängen var att föredra, tillsammans med stora undertecknar korsar bärs med tunga kedjor. Traditionella bälten tog på crafty utsmyckningar med pärlor eller handgjorda MACRAME skapelser och vänskap band blev på modet. Men var det mest anmärkningsvärda tillbehöret av 70-talet plattform skon. Dessa skor var clunky med sulor, från 2 till 4 inches, och de var ofta prydda med vilda utskrifter eller glitter eller de var öppna. I slutet av 70-talet, blev skor mer jord vänlig med införandet av skandinaviska sandaler, som var ganska slätt jämfört med de flamboyant plattformarna.

Frisyrer

Den populära 70-tal TV-serien, "Charlie's Angels" iväg mycket önskvärt Farah Fawcett stiletter. Det krävs användning av tång eller uppvärmd rullarna att göra håret sveper bort åt sidorna, med cascading lockar ramar in ansiktet. Andra frisyrer som inte var så höga underhållskostnader ingår flörtig bobs, naturliga Afros och naturligt långt hår med full mjuka fransar. Pannband blev på modet och ett trendigt mode uttalande. Män lekte avsmalnande polisonger och hår var vanligtvis bärs bara förbi öronen och käkbenet.