mynewspapers.net

70-talet klä upp idéer

70-talet klä upp idéer


Under 70-talet, kontrasterade en jordnära och naturliga dagtid look ett nattliv av flashiga disco och funk. 1970-talet ingår kvarlevor av 1960-talet, till exempel hippie chic look. Årtiondet också ansvarar för att ställa på scenen för 1980-talet mode överskottsen, som glam och punkrock influenser. Använda några av dessa idéer om du bestämmer dig att klä upp i detta årtionde.

Hippie Chic

För både män och kvinnor gick hippie utseende från 1960-talet från en symbol för sociala uppror i mer socialt acceptabelt huvudfåran under 70-talet. Blomma barn förde ljusa färger till make-up. Lyx-edition folklore ringar ersatte färgat glas med äkta ädelstenar. Hippie utseende hade en tillbaka-till-naturen överklagande, med material som bomull, ull och silke. Toppar och klänningar hade mjuka mönster och utskrifter som påverkades av folk, land eller etniska klädsel. Utsvängda byxor och platåskor var 1970-talet chic. Enligt författaren Charlotte Seeling, denim var populär för alla sociala klasser och gjort en politisk, filosofisk eller mode uttalande. Kortkorta kjolar också nått höjden av sin popularitet och blev en stöttepelare i dagens mode. Både män och kvinnor kan klä som 1970-talet hippie genom att bära klocka bottnar och platåskor. Kvinnor kan kasta på toppen av en bonde med folkloristiska broderier eller en etnisk utskrift. Män kan idrotten en polyester figursydd topp med en vintage print och en fjäril krage. Kvinnor kan klä i en etnisk print minidress och plattform stövlar.

Disco

Disco mode vågade i nya ytterligheter. En full-glitter silver kostym med utsvängda byxor var typisk under 70-talet. Enligt Seeling, "Polyester skjortor i skrikande färger, Lycra organ strumpor, silver lurex halter-tops bärs med hotpants, gamla spetsar blusar med glitter jeans... allt var på utställning, inklusive naken hud (om konstfullt målade, naturligtvis)." När du väljer vad som ska bära för 70-disco klä upp, kom ihåg att klocka botten byxor med plattformar var också populär i diskotek för båda könen. Ser att John Travolta och gjutna av "Saturday Night Fever" för disco mode inspiration. Män kan direkt kopiera Travolta ikoniska full vit kostym och Svarthalsad skjorta i filmen. Kvinnor kan bära varma byxor och trikåer eller slinky klänningar med plattformar. Möjligheterna är oändliga med designmöjligheter med glitter, ljusa färger och många utskrifter.

Funk

Afro-amerikanska funk musiker påverkas mode på 1970-talet, och de klädde sig galant. De valde också utskrifter som var mångfärgade eller ormskinn och var ofta draperade i fina italienska siden. Vill se funky? Om du är på väg till en fest och du inte råkar ha en afro, få en peruk att slutföra denna look. Klänning i en skjorta med krusiduller eller en svart polotröja, klocka bottnar och platåskor. Kasta på en vintage läder jacka om det är kallt ute.