mynewspapers.net

70-talet era klänningar

70-talet era klänningar


Mode på 1970-talet var en blandning av naturlig, avslappnad hippie utseende och ett flashier glamour stil. Syntetiska tyger gav många 70-kläder deras karakteristiska glänsande utseende och mode speglar en välmående Venice Beach livsstil också blev populär. Klänningar från era är ett perfekt sätt att ge din garderob några vintage glamour, men de är också lätta att bära med andra moderna, avslappnade stilar.

Grimma halsar

70-talet era klänningar


Grimman halsen klänningar var populära på 1970-talet, men hade ett mindre strukturerat utseende än den klassiska 1950-talet siluetten. 70-talet grimman halsen, infästning bakom nacken, var ofta en casual slips med en beach-känsla. Utan en corseted midja eller full kjol har 70-grimma halsar en slinky, avslappnad utseende som inte kräver klackar eller formella hår att föra det bort. Även om grimman halsar accentuera axlarna, gav draperade tyget och lös-bundna midjor av 70-talet klänningar en totalt avslappnad look som skapat en mager, snarare än kurvig, form. Team en 70-stil halter neck klänning med fluffiga rakt hår, en diskett hatt, solglasögon och etniska pärlor på en autentisk look.

Maxi längd

Maxi klänningar var fotled skimming och blev populärt på 1960-talet. Bomull blommor gav 70-dag klänningar en naturlig look, hålla i flower-power andan i det föregående årtiondet. Men var många kvällen maxi klänningar slinky, tillverkad av silkig tyg och ibland reducerat till låret. Toppen av maxi-aftonklänning vore figur-kramar, ofta med en avslöjande, störta urringning. Som decenniets halterneck formar, maxi klänningar skapade en lean figur och utformades för att visa upp solbrända armar eller ben. Bära ett 70-tal stil långklänning med hoppkudde, vågig hår, glittriga klackar och massor av bronzing gel. Hög, frilled necklines med pustade "mutton chop" ärmarna var den mindre avslöjande alternativ för ' 70s långklänning fans.

MIDI och Mini

70-talet era klänningar


Mini klänningar var fortfarande runt på 1970-talet, men vanligtvis inte som strukturerade i stil som 60-modernistiska skiftar. En empire linje, där midjan är kvävas i direkt under bysten, var populära och sett i baby-doll stil klänningar. Dessa skisserat ofta lager av ren chiffong, för en underkläder utseende. För dagtid gjordes knälång polyester shirt-dresses i en mängd olika mönstrade utskrifter. Dessa hade oftast löst kvävas i midjor, utformade för att byggas upp med ett bälte och A-line kjolar.

Tyg

70 är ofta ihågkomna av kärlek till polyester. Billigt, nya, syntetiska tyger som prisvärda ready-to-wear kläder från 1950-talet, men av 70 nya texturer och ytbehandlingar blev tillgänglig. Populära blanka plagg var gjorda av crepe de chine polyester, satinized polyester och viskos. Dagen klänningar från märken som Laura Ashley, var ofta gjorda av kraftig bomull sällan finns i modeplagg nu och detta är en bra indikator på äkthet. Celia Birtwell flamboyant blommiga textilier är också värt att söka ut.