mynewspapers.net

7: e klass Science Fair projektidéer på El

7: e klass Science Fair projektidéer på El


Plocka rätt science fair projektet för en 7: e grader är viktigt, om det är för en konkurrenskraftig science fair eller att tjäna ett betyg. En student redan intresserade av El blir mer motiverad att göra studera krävs för dessa projekt. På konkurrenskraftiga händelser hjälper en elevs entusiasm för ett ämne med presentationen.

Science Fair-projekt med elektromagneterBygga en elektromagnet med vanliga material: koppar tråd, en stor spik och en lykta batteri. Alternativt kan köpa ett kit med material som behövs från en hobby butik eller webbutik. Välja bland en mängd olika försöksprojekt som använder elektromagneter. Exempelvis kan du studera effekten av temperaturen på en elektromagnet styrka genom att testa hur många gem eller små spikar elektromagneten kan plocka upp efter att utsättas för olika temperaturer. Experimentera med andra variabler, till exempel effekterna av att använda olika mätare (tjocklekar) tråd, eller för att bygga elektromagnet med fler eller färre spolar av tråd.

Science Fair-projekt med hjälp av en elektrisk Generator

7: e klass Science Fair projektidéer på El


För science mässor som bara kräver ett display projekt med inga experiment, bygga en hand-drivna elektrisk generator och visar dess användning. För mässor som kräver en experimentell process, använda generatorn i en rad olika projekt. Experimentera med konstruktion variabler av generatorn, som wire gauge eller antalet spolar används, eller använda delar av olika material som stål eller koppar. Mät effekten av variablerna på eleffekt med en voltmeter eller multimeter.

Vetenskapliga experiment studera effekter av motstånd och konduktivitet

7: e klass Science Fair projektidéer på El


De elektriska egenskaperna av motstånd och ledningsförmåga erbjuder också möjligheter för projekt, mest som kräver att en enkel elektrisk krets byggas. Införa variabler i kretsen, och sedan mäta effekterna av dessa variabler. Till exempel studera conductivityen av vatten som en nuvarande passerar genom det genom att jämföra conductivityen av salt, knacka och destillerat vatten. Eller jämför conductivityen av olika material--koppar tråd till aluminiumtråd, till exempel--används i den kretsen konstruktion. Ett annat projekt innebär att jämföra två olika typer av kretsar. Bygga en krets med komponenter som körs i serien (en efter en) eller parallellt (nuvarande splittringar och matar varje komponent lika). Mäta effekterna på aktuellt med en multimeter att avgöra skillnader i spänning och ledningsförmåga.