mynewspapers.net

7: e klass jämförelse & kontrast skriver ämnen

7: e klass jämförelse & kontrast skriver ämnen


Sjunde väghyvlar lär sig att skapa olika typer av uppsatser, som övertygande, anvisningar och jämförelse/kontrast uppsatser, samt skapa uppsatser som effektivt behandla särskilda ämnen. En jämförelse/kontrast uppsats kräver författaren att välja två saker att jämföra, diskutera sätt att de är liknande och sätt att de är olika. Sjunde väghyvlar kan öva denna typ av uppsats i alla sina skolor ämnen och genom att skriva uppsatser som uttrycker personliga åsikt.

Language Arts ämnen

Om din sjunde väghyvlar läser en roman som "The Red Badge of Courage" av Stephen Crane eller "The Hobbit" av J.R.R. Tolkien, kan de skapa en jämförelse/kontrast uppsats som ett omtänksamt sätt att analysera texten. För "The Red Badge of Courage," kan de jämföra insatser av huvudpersonen, Henry, i början av boken med de på slutet. De kan till exempel överväga om han visar mer glans i början eller i slutet. För "The Hobbit," studenter kan överväga jobbet tilldelats Bilbo av Gandalf, som en tjuv, och skriva en uppsats definierar "tjuv" och jämföra detta med Bilbos åtgärder i boken. Genom jämförelse och kontrast, kommer studenter att kunna besluta om Bilbo i själva verket är "en tjuv," i "The Hobbit".

Vetenskapen ämnen

Sjunde klass studenter som studerar biologi kan skapa jämförelse och kontrast essäer där de jämför hur växt- och cellerna är lika och olika. De kan också jämföra däggdjur och reptiler fåglar och insekter, som beskriver hur dessa djur lika och sätt som de är olika varandra. Studenter kan också skapa jämförelse/kontrast uppsatser som visar sin förståelse av vetenskap termer, som en hypotes och en teori. Sjunde väghyvlar studera början fysik kan skriva uppsatser som jämföra och kontrastera olika delar av en atom: protoner och elektroner eller protoner och neutroner.

Samhällskunskap ämnen

Olika perioder av historia, civilisationer och kulturer kan sättas i perspektiv av sjunde sorterare genom att skapa jämförelse/kontrast uppsatser. Studenter som studerar liv i medeltida Europa eller antika Egypten kan skapa uppsatser som jämför det dagliga livet för dessa två samhällen eller jämföra ena eller det andra till våra moderna amerikanska samhället. De kan skriva en uppsats som jämför endast en aspekt av varje samhälle, såsom religion, regeringen eller family life. De kunde också jämföra och kontrastera den geografiska regionen av varje kultur eller den typiska kläder eller bostäder för var och en.

Personliga ämnen

Sjunde väghyvlar kan skriva jämförelse/kontrast uppsatser som gör användningen av sina egna personliga, dagliga erfarenheter. De kan jämföra elementära till högstadiet, spelar en sport mot en annan eller livet hemma och i skolan. Studenter kan ställa ut personliga åsikt genom att skapa uppsatser som jämför två typer av snabbmat som hamburgare och tacos, eller skriva om skillnader och likheter mellan två TV-program eller filmer.