mynewspapers.net

6 typer av elektronisk kommunikationElektronisk kommunikation har blivit nästan en viktig del av människors liv. Internet har varit en katalysator för elektronisk kommunikation, och sällan i mänsklighetens historia har något ökat till sådan framträdande på så kort tid. Nu finns det många sätt att kommunicera elektroniskt, med, utan tvekan, mer variation att komma inom en snar framtid.

E-post

E-post har haft sina kritiker, särskilt för kortheten meddelanden och för snabba svar, som ofta förnekar klar tanke. Men alla nya saker kommer kritiker. Skriva till någon av konventionella mail och väntar på svar tar dagar eller veckor. Väntar på ibland bara några minuter på ett svar via e-post verkade helt magisk i början av Internet. Nu tas det för givet. Problemet med spam har aldrig behandlats på ett tillfredsställande sätt, men att kunna e-fotografier på dagen de togs till en älskad på andra sidan av världen gör upp för några av negationarna.

Diskussionsgrupper, chattrum, videokonferenser

Diskussionsgrupper och chat-rum började som tidiga typer av sociala medier. Diskussionsgrupper är beroende av människors bokföring meddelanden till en relevant grupp och gruppens medlemmar kan då kommentera omedelbart. Under de senaste åren, diskussionsgrupper, till stor del ersatts av slick sociala nätverkssajter som Facebook, MySpace och Twitter. Chattrum har fortfarande ett tvivelaktigt rykte på nätet, eftersom även om de kan vara bra ställen för vänner spridda runt om i världen att möta upp, ovälkomna besökare använder ofta dem felaktigt. Fristående videokonferenser, används för företag, har nu också motsvarats av snabbmeddelanden program.

Sociala medier och Instant Messaging

Sociala medier kan nu ses av många som ännu viktigare än e-post. Facebook och MySpace har en e-anläggning och snabbmeddelanden, och Twitter har ett direkt-meddelande och instant-svar. Snabbmeddelanden, som också är tillgänglig från lik av Yahoo! och MSN, blir allt mer avancerade. I början av Yahoo! Messenger kan du spara pengar på ett telefonsamtal till någon utomlands, nu du kan inte bara tala utan titta på en live video bild av personen samtidigt.